onsdag 2 juli 2014

Solgrind på Solhäll!

Redan tidigt imorse var smeden igång med att montera våra nya grindar. Självklart blir det solgrindar på Solhäll, och jag är så himla nöjd! Vi fick också ett riktigt trappsteg i gammal granit att lägga som övergång mellan den höga trottoaren och vår tomt. Det blev verkligen pricken över i! Här kommer en snabb mobilbild:


Eftersom det regnar ute är den obehandlade grinden nerplockad igen. Nu ligger den inne i ladan i väntan på målning med många lager svart linoljefärg. Det jobbet gör vi själva. Torktiden på linoljefärg är ju som bekant en riktig prövning för en otålig människa som jag, men å andra sidan kan det vara värt att vänta på ett bra resultat den här gången!

8 kommentarer:

 1. Helt perfekt med en solgrind till Solhäll. Ni gör helt rätt som tar det i lugn takt med torktiden. Vore ju synd om grinden flagnade fort för att ni (du) inte hade tillräckligt med tålamod. Det är väl sånt som kallas delayed gratification på engelska.

  Lycka till med målningen.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så fint det blir! Att måla är ju ett pyssel förstås, men det kommer att bli supersnyggt.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Grannen med tvåååå stoooora garage 😂2 juli 2014 19:13

  Säg vara till om ni vill ga plats att röra er på vid målningen 😂

  SvaraRadera
 4. Jättefin! Ser helt perfekt ut för ert hus och er tomt. Kanon!

  Ha nu tålamod med färgen också så blir det hur bra som helst.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Det blev ju verkligen bra! Visste inte att man kunde använda linoljefärg på metall. Förutom väntetiden är det ju mycket trevliga och hållbara färger som också håller ifrån sig påväxten mycket bättre än andra.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 6. Jag blir nästan tårögd av allt detta fina! Att ni behållit de gamla grindstolparna, att ni har kvar det klassiska gunnebostängslet och så nu denna fenomenalt vackra pargrind. Du kan inte ana så ledsen jag blir varje gång jag kommer till gamla trädgårdar där fina trästaket eller som hos er, nätstaket med tillhörande cementstolpar, med tillhörande grindar bara ryckts upp och bort och slängts och sedan ska jag försöka få till något vettigt????
  jag blir så glad över att se hur ni har lagt ner massor med omtanke och fingertoppskänsla för huset, trädgården och hela bymiljön. Årets bevarandepris borde ni ha för detta.

  Kramar och hälsa gubben din också!

  SvaraRadera
 7. Underbart att mötas av solsken varje gång man kommer hem:)
  Kram Christina

  SvaraRadera
 8. Åh, helt perfekt ju! Så fint det blev! Pricken över i!
  Kram Jennica

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!