torsdag 10 juli 2014

Stenparti

Det lilla stenpartiet som jag gjorde runt brunnen förra våren har blivit riktigt fint i år. Här växer strandrift 'Armada White', alpkrassing, taklök, backtimjan 'Purpur Beauty' och kaukasiskt fetblad 'Fuldaglut'. Över brunnslocket växer murgröna, som går finfint att vika åt sidan som en hårtoupé om man behöver öppna brunnslocket. (Som i förra veckan.) 


I bakgrunden blommar två gamla rosenspireor, som växte här redan när vi flyttade in. (Notera färgmatchningen med min backtimjan, hihi!) Längs kanten till höger har jag planterat syréner i vinkel. Tanken är att det nästan ska bli som en liten syrénberså i framtiden. Jag har ställt min däckstol med tillhörande fotpall här. Det händer faktiskt att jag sitter i den och läser. Fast inte så ofta som jag tänker att jag ska göra det... 

Taklöken i närbild är verkligen en upplevelse. Som små röda trifider som tränger upp ur marken!(Minns ni TV-serien från tidigt 80-tal?)


Min söta gjutjärnsgroda får vara med på ett hörn. Den blir nästan bara finare ju slitnare den blir av sol, väder och vind. Fåglarna älskar att bada i det lilla svarta stenfatet!


Och så sten, förstås. En del av stenarna här har grävts upp på andra håll i trädgården och några kommer från stensäckarna på uppfarten. Jag älskar sten i trädgården! 


Som ni kanske ser är bilderna i dagens inlägg tagna för någon vecka sedan, när det regnade och var lite mulet om dagarna. Att fotografera i strålande sol är ingen höjdare, så några nya trädgårdsbilder har det inte blivit på flera dagar. Nog längtar man efter en liten skur nu. Åtminstone en liten en...

7 kommentarer:

 1. Mysigt stenparti, jag tycker det ser väldigt lockande ut att sätta sig där med en bok! Sitter själv i skuggan under ett träd, och läser. Men visst, efter en stund är man uppe och "skall bara" göra det och det..;)
  Så snyggt med sten och grus, älskart!

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 2. Ja snälla ge mig regn!

  SvaraRadera
 3. Jag älskar verkligen också sten i trädgården. Det är nåt visst med den och håller värmen och kvällen också. Jag brukar stanna och plocka i vägkanter så ofta jag kommer åt :-)
  Tack för en mysig blogg!
  /Katarina J

  SvaraRadera
 4. åh så fina bilder
  Hanna

  SvaraRadera
 5. Så fint du har fått färger och blad att passa ihop! Det ser verklgien lugnt och inbjudande ut. Hade jag satt mig i den stolen så hade jag utan tvekan somnat.

  Ha en skön helg

  SvaraRadera
 6. Triffiderna ja! Kan nästan komma ihåg hur dom lät. Läskigt var det... ;-)

  Jättefint stenparti!

  /Mia

  SvaraRadera
 7. Så fint du har! Ja lite sten i trädgården är ju fint. Blir säkert mysigt när syrenerna växer till sig lite.....vi har syrenhäck men jag har alltid tyckt om syrenbersåer och skulle vilja plantera en med har inte kommit på vart.....än....
  Här har det varit något lite svalare idag....men fortfarande väldigt varmt.....tycker det är rätt skönt faktiskt. har hört att det kan bli regn men det behövs väl det också....
  Ha det fint! KRam/Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!