lördag 5 juli 2014

Värmebölja och gnäll

Fortfarande omtumlad efter gårdagens färgkalabalik så försöker jag nu ta in hur det är att bo i ett hus med körsbärsrött tak. På baksidan går det riktigt bra. Där är huskroppen nästan två våningar hög, och de vita väggarna tillsammans med den höga gråa husgrunden klarar av att matcha sin färgglada huvudbonad riktigt bra. Värre är det på framsidan, där huset är lägre och det nymålade taket liksom tar över helt och hållet. Jag är fortfarande inte så säker på att det här blir bra. Tills vidare undviker jag helt enkelt att vara där...


Värmebölja har vi iallafall fått i Skåne. 26 grader visade termometern idag, vilket nästan är lite för bra. Visst är det märkligt med oss svenskar, att hur vi än vänder och vrider på det så är vi aldrig nöjda med vädret. Eller så är jag bara lite allmänt gnällig just nu...

8 kommentarer:

 1. Det blir bra! Det ser jag redan nu. Punkt!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker du valt rätt. Nymålade tak har den där färgen. Vid gestaltning använder vi ofta ett åldrat utseende på inredning, vi återger en blekt färg osv. Det fungerar inte lika bra på byggnadsrestaurering. Där blir det nyskick och sedan gör tiden sitt. Det blir fult när man väljer åldrat utseende ute som sedan ska åldras ytterligare. Du hamnar inte där du tänkt med patinan.
  Håll ut!

  SvaraRadera
 3. Ja, ett tips till "Grannen" - bjud fröken Grön på en god svalkande drink så kanske det blir bättre? Gillar kommentaren ...punkt!

  SvaraRadera
 4. Tack för dina uppmuntrande kommentarer, "Händigakvinnan"! Mitt förnuft vet att det du (och många andra) säger är helt rätt, men förnuftet är lite satt ur spel just nu, om man säger så. Jag får säkert anledning att återkomma framöver och säga att ni hade rätt!

  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Som jag sa tidigare, så kommer säkert färgen att lägga till sej efter en stund, dessutom är det ju den allra ljusaste tiden just nu! Säkert kommer den att mörkna!

  Ja, värme har vi äntligen fått, men man är ju lite ovan och det blev lite chockartat att plötsligt inte behöva vinterkläder längre! :)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Tror att det kommer att bli bra med taket med tiden ;) Jag gick ut för att gräva i trädgården precis kl.12.00 men gick in igen , tog en kall öl och tänkte... det svalnar nog till kvällen. Har en deckare som lockar... kram *piah*

  SvaraRadera
 7. Det jag ser av taket så ser det riktigt bra ut. Är det inte så också att färgen inte kommer att se lika fräsch ut år efter år? Inte att den ska komma att se dassig ut, men mattas av om du nu tycker den är för skarp?

  /Jenny

  SvaraRadera
 8. Bilderna kanske inte visar rätt färg, för jag tycker att det ser jättebra ut på alla bilderna!
  Jag hade en liknande upplevelse nyligen när vi bytte köksdörr. Jag hade överlämnat till dörrleverantören (hur tänkte jag där, control freak som jag är) att ta fram en lite engelskt röd färg som passade till våra plåtarbeten, och när dörren kom så kändes den knall-tomatröd! Men det såg bättre ut när den var installerad, och nu tycker jag att den är supersnygg, så allt blev bra.
  Kram
  Elin

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!