fredag 1 augusti 2014

Hönsholk

Mina hönsdrömmar har legat i träda en smula, men vaknade till liv igen när jag läste senaste numret av "Allt om trädgård" och hittade den här fina hönsholken från Bastukullen:


Bild från Bastukullen

Hade den inte passat hur bra som helst här hemma i trädgården, så säg? Lagom stor för lagom många hönor. Hmmm... Till nästa sommar, kanske.

6 kommentarer:

 1. Den hade ju passat perfekt hemma hos dig! Verkligen! :)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag klappar händerna tills de är helt röda nu! Jag passar dem, det vet du! Hejja! 👏👏👏👏👏👏👏👏

  SvaraRadera
 3. Egna höns - egna små ägg så småningom...
  Förstår att du suktar!
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Vilket fint hönshus! Det ska jag visa min man! Vi har pratat om att ha höns, men det har inte blivit av än. Skönt att höra att det är fler som velar fram och tillbaka. :-)

  Ha det riktigt bra!

  SvaraRadera
 5. Nu blir jag också sugen på att skaffa höns men det ska ju skötas....så jag får väl fortsätta att njuta av andras hönor och ägg.

  Trevlig helg
  Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Jättesnygg hönsholk, men den lämnar en hel del frågetecken angående det praktiska... hur håller man tex värmen i det lilla huset på vintern...

  I vilket fall är det jättekul att få rå om en flock höns. De är sociala och trevliga, för att inte tala om hur gott det är med egna ägg.
  Jag har tre hönor, en tupp, en tonåring och två små kycklingar just nu. Mina vill ruva fram tre kullar vardera per säsong (men de får bara behålla tre ägg vardera att ruva på). Andra raser har fått sina ruvningsinstinkter bortavlade. Hönshuset får anpassas efter om hönsen bara ska producera ägg, eller om man har en ras som också ruvar.

  Bra att ha en intresserad granne! Det har jag också så det är aldrig några problem att få hjälp när vi ska åka bort.

  Ser fram emot att få se några inlägg om höns framöver!

  Kram Anette

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!