onsdag 1 oktober 2014

Kluvna känslor om höst

Första oktober står det i kalendern. Själv sitter jag mest och undrar vart september tog vägen. Går inte tiden ovanligt fort nu? Jag har ett kluvet förhållande till den här årstiden. Å ena sidan gillar jag det lugnare tempot som inträder, och det faktum att man får kura skymning, gå i raggsockar och tända levande ljus och brasor i öppna spisen. Å andra sidan förfasar jag mig över hur mörkt det börjar bli på morgnar och eftermiddagar, hur trött jag blir om kvällarna och hur frusen jag är mest hela tiden. 


Men höstens färger kan man inte ha annat än positiva tankar om. Grannarnas häck där borta på andra sidan gatan flammar som en vägg av eld, och i slänten börjar träden bli gula. Säga vad man vill om hösten, men den är vansinnigt vacker! 

5 kommentarer:

 1. Ja se den häcken är sau grann! O jag försöker att bara gilla, tänder tusen o åter tusen smålampor överallt, ljusslingor letas fram o hängs upp ✨👌

  SvaraRadera
 2. Känner exakt som du. Förstår inte hur jag ska stå ut med mörkret o kylan....
  Hanna i Norrköping

  SvaraRadera
 3. Är precis som du kluven till hösten! Å ena sidan älskar jag lugnet som infinner sig efter sommaren och den höga klara luften å andra sidan hatar jag mörkret och att det är pest att kliva upp på morgonen när det känns som det är mitt i natten.
  Försöker dock njuta varje morgon när jag cyklar till jobbet av dimman över åkrarna och ljuset som silar genom de häftiga höstfärgerna !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 4. Åh, vilken härlig höstbild! Ett riktigt konstverk!
  Ja, hösten är otroligt vacker och snabbt går det! Om DU tycker det redan nu - vänta tills du blir pancho, då svischar tiden förbi ännu snabbare och man hinner ingenting och jag förstår inte hur jag hann jobba tidigare! :)

  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Jag älskar hösten och allt med den faktiskt. Ja, inte att frysa iofs men jag gillar varma koftor, mysiga sjalar, raggsockor...
  Vi har inte tänt någon brasa ännu men jag hoppas snart det blir.

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!