lördag 4 oktober 2014

Vedkorg

När vi lät mura vår spis i juni 2011 började vi spana efter något trevligt att ha veden i. Tänk, det tog mer än fyra år! Den tillfälliga lösningen (en korg från IKEA) fick äntligen sin ersättare idag, när maken hittade en vedkorg i smide på ett av loppiställena här i byn. (Ja, vi har onormalt många loppisar per capita!) Så värst gammal är den nog egentligen inte, men iallafall tillverkad i gammal stil. Den passar riktigt bra!


Ett tag funderade vi på att spraya om den i svart eller någon gammaldags grön, men nu när den står där på plats framför spisen, så får den nog vara som den är. Den rymmer inte speciellt många vedträn åt gången, men å andra sidan blir det lagom tungt när man ska bära upp "bränne" från källaren. Och sen är det ju faktiskt så att det bara behövs ett par 2-3 klampar för att värma upp vårt lilla hus. Det är onekligen en av fördelarna med att bara ha 2.08 i takhöjd!

4 kommentarer:

 1. Grannen som hittade massor på loppisarna idag4 oktober 2014 19:43

  O du eldar endast i vuxet sällskap du va? Snälla ☺️

  SvaraRadera
 2. Fin blogg och mycket vacker vedkorg. Härligt att kunna tända brasa men i brist på det så får det bli ljus.

  SvaraRadera
 3. Flera som skriver om ved ser jag. Marina hade också tagit in ved, såg jag. Ja, det börjar väl bli läge för det nu, även om det varit varmt och skönt idag.

  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!