torsdag 13 november 2014

I väntan på advent

Nog är det helt galet att det faktiskt snart är dags att plocka fram adventspyntet. Man borde kanske börja fundera på hur årets adventsstake ska se ut. Förra året gjorde jag enklast möjliga arrangemang med blockljus i mossgröna plåtkrukor. Jag kör nästan aldrig samma variant två år i rad, men kanske blir det trots allt något liknande i år.


Officiellt så klagar jag över hur tidigt julen kommer i affärerna nuförtiden, men i smyg äter jag redan skumtomtar, bläddrar i gamla inredningstidningar och låter mig inspireras. Det är ju himla mysigt med advent, ändå!

10 kommentarer:

 1. Jag känner igen mig där :) När affären för några veckor sedan började ta fram julsaker tyckte jag att det hade ju inte ens varit Halloween än - alltså alldeles för tidigt. Men förra veckan köpte jag skumtomtar. Igår lånade jag ett helt gäng jultidningar på biblioteket och idag blev jag sugen på att köpa hyacinter. Så julen är snart på ingång hemma hos mig :)

  SvaraRadera
 2. Jag är helt klart redo för julen nu! Bring it on liksom 👏 i helgen ska nog det första fixas, belysning ute bla ✨😍

  SvaraRadera
 3. Det är jättemysigt med advent men jag känner absolut ingen adventskänsla ännu. Beror det på vädret??? Jaja, jag har två veckor på mig att komma i stämning.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Dom adventsljusen tycker jag var jättefina! Hade jag velat ha! Och adventstiden är nästan den bästa, man glider omkring och tittar och förbereder och det är så fint överallt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Tycker att det är så mysigt med advent.Jag har smygstartat med lite pynt ;)
  Jultidningarna har jag letat fram och nya har blivit inhandlade. Man kan liksom inte få nog hihi :-)
  Funderar också på hur min adventsljusstake ska se ut i år.Din var riktigt fin.

  Ha en riktigt fin helg!
  Heléne

  SvaraRadera
 6. Men ungefär så är det, man svimmar nästan om det dyker upp tomtar i affärerna i oktober, men änglar, slingor och vitare pynt och silver och sånt älskar jag när det kommer. Har gjort ett par mosskransar, men annars har jag inte pysslat något. Blir enkla pynt här med, enbart mossa duger alltid.

  /Jenny

  SvaraRadera
 7. Så vackert. Klassisk naturlig jul passar så fint in i ert hus. Den murstocken är bara så snygg... klappa på den från mig!

  SvaraRadera
 8. Själv värjer jag mig än så länge. Levande ljus och vackra kvistar räcker... Sedan är det desto roligare att ta fram de få saker jag har, men då får allt vara framme till över trettonhelgen. Lika roligt som att plocka fram dem, lika skönt är det att sedan ta bort dem! /Siv

  SvaraRadera
 9. Så fint med ljusen i krukorna!Jag hade en liknande variant på torpet för några år sen....minns jag nu! Man kanske skulle ta upp den idén igen? Snyggt och kul!
  Ja, väldigt tidigt är det med alla julprylar överallt.
  Novembermörkret lockar ändå till många ljus, funderar starkt på att sätta upp en ljusslinga på balkongen...

  Ha en skön fredag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 10. Ja visst längtar man till advent nu.Har också sparat gamla inredningstidningar som brukar plockas fram på hösten, det är så kul att bläddra i dom och få lite inspiration. Är alltid lika mysigt att plocka fram ljusstakar, adventsstjärnor och köpa hem hyacinter m.m. Längtar till årets första glöggbjudning också! NU önskar jag bara lite snö för att få den rätta stämningen ute!
  Kram/Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!