lördag 1 november 2014

Pyntat med pumpa

I år brydde jag mig inte om att göra någon pumpalykta till Halloween. Däremot har jag ställt några mindre pumpor precis som de är på trappan på framsidan, tillsammans med ljung i kruka och lanternan jag loppisfyndade förra helgen. Det känns som ett stilleben som kan vara lite längre än bara över allhelgonahelgen. I lanternan har jag satt ett sensorstyrt "ljus" som tänds av sig själv när mörkret faller på. Det är så mysigt när det tänds i skymningen!


Ytterligare några pumpor har hamnat på det lilla symaskinsbordet, som står på hörnan vid uppfarten. Det här bordet får stå ute året runt, med olika små stilleben för olika årstider. Även den här lyktan har ett batteridrivet ljus med mörkersensor och lyser så välkomnande när man parkerar bilen i mörkret. Njurvindan är kvar sedan sommaren; den är fortfarande riktigt frodig och fin och får hänga med tills frosten tar den.


Pumporna köpte jag igår på torget i Lund. Fem ganska stora pumpor för 40 kronor kändes som ett överkomligt pris. (Fast då fick jag faktiskt en på köpet av den snälle torghandlaren, som helt sonika tog en extra och stoppade i påsen.) Jag gillar att de är lite skavankiga och inte helt perfekta.


Idag är det riktigt grått ute. För första gången känns det som höst på riktigt, för även om det fortfarande är förhållandevis varmt ute för årstiden, så är det fuktigt och råkallt. Nu slänger jag in ett par vedklampar i spisen och tar mig en kopp kaffe till.

5 kommentarer:

 1. Det var verkligen ett riktigt kap du gjorde med pumporna. Jag betalade 30 kronor för min pumpa på Lilla Torg. Men min är kanske lite större. Den vägde i alla fall en del när jag skulle bära den till bilen.

  Ja, det känns verkligen höstigt så det förslår idag. Men får man vara inne och mysa med en kopp te och lite nybakade bullar, som jag, ska man inte klaga.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Simple yet nice arrangements for the season. I like them. Jack

  SvaraRadera
 3. Så fint du gjort och vilket klipp med pumporna. Var har du hittat sensorljus? Jag har ett med batteri som lyser 8 timmar och är släckt 16 men jag tänker att batterierna inte kommer hålla så länge. Orkar sensorljus laddas upp nu när det inte är så många ljusa timmar på dagen?

  Ha en fortsatt mysig helg!

  SvaraRadera
 4. Så fina pumpor, härliga färger!Fint va det också där ni va på er minisemester. ha en bra helg

  SvaraRadera
 5. Fyndpris för pumporna. En sån hade kostat 20-30 kr på torget här beroende på storlek. Vackra arrangemang och läckra pumpor. Mina är gråblå och passar också lite längre än just bara till helgen. Precis som du har jag ett symaskinsbord med årstidens stilleben, men mitt står i trädgårdslandet, som i och för sig också syns från vägen.
  Fin söndag till dig
  Anette

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!