tisdag 4 november 2014

Spara och Slösa

Vissa loppisfynd jublar man lite extra över. Som när man hittar den ultimata väskan för inga pengar alls. Det hände mig i lördags, då vi stannade till en snabbis vid en loppisbutik i Lönsboda. Med illa dold förtjusning håvade jag upp börsen och betalade ynka 75 begärda kronor för den stora läderväskan till höger i bild. Jag menar, SJUTTIOFEM SPÄNN för en läderväska som nästan är sprillans ny!? Som helt säkert skulle ha haft ett fyrsiffrigt belopp på prislappen om jag hade handlat den i väskaffären i stan!?? Händer sånt verkligen!???


Nu har jag glassat in på arbetsrummet två dagar i rad, viftat lite extra med min nya fina arbetsväska, flinat självbelåtet och girigt sugit åt mig av kollegornas komplimanger och lystna blickar. Jovisst, bara sjuttifem spänn. Jodå, så att... Ibland har man tur! Tänk att man kan bli så löjligt självgod av ett loppisfynd! Dessutom matchar den ju min relativt nya axelremsväska från Spikes&Sparrow extremt bra. Fast när jag betänker vad just den väskan faktiskt kostade mig när jag köpte den i väskaffären i stan under sommaren, så dimper jag raskt ner på jorden igen. Hmmm, det var inget loppispris där, inte...

9 kommentarer:

 1. Ja, skryt lönar sig sällan. Men jag håller verkligen med om att de två matchar varandra ypperligt. Och inte kan man egentligen se vilken som var ett loppisfynd och vilken som inte var det.

  Ha det gott.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ubersmarta grannen4 november 2014 18:13

  Fantastiskt fint fynd må jag säga! Därmed kan du också räkna att den andra väskan bara kostade hälften av CAD den faktiskt gjorde. Summasumarum, du har massa pengar kvar att köpa fler väskor för!
  Undras varför i gen anställer mig som mattelärare, eller ekonom för den delen 😂😂😂

  SvaraRadera
 3. Snygga väskor. Jag har samma som den stora fast utan ytterfacket. Kommer ihåg att det var lite jobbigt i början när väskan var ny. Just det att den såg så ny ut. Oljade in flera gånger, lät den stå ljust och efter ett par månader kändes det lite bättre. Din har ju redan den rätta patinan.
  Om tomten ska leverera grytor hos dig skulle han kunna ta en runda förbi Småland också. Riktigt läckra grytor.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 4. vilken fin väska,Bra fynd
  Hanna

  SvaraRadera
 5. Kanonfynd! Igen...
  Såg en liknande på "min" second hand-butik i somras, den kostade 400 kr och jag snålade till... Det var ju också ett bra pris, men inte som ditt! ;)

  Kram
  Annica

  SvaraRadera
 6. Du har då verkligen tur som en tok!

  Jodå, 70-talet kommer tillbaks! Kanske ska jag börja använda mina läderväskor igen - de är ju lite lagom slitna dessutom!

  Ditt fynd var verkligen jättesnyggt och även din andra såklart!
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Absolut snygga!
  Kan man köpa billigt är det ju extra kul.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Kanonbra fynd! Väskan är jättefin.
  /Sofie

  SvaraRadera
 9. Ja den va fin, även den lilla!!! Kan tänka mej att du betalade över 1000 kr för din nya.så då va ju 75 kr ett fynd!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!