söndag 16 november 2014

Stanna inne och kura

Det är just precis sånt där fuktigt och blåsigt skåneväder utanför fönstret idag, som gör att man helst av allt bara vill stanna inne och kura. Så då gör man det. Med kaffe, gamla veckotidningar och Sons of Anarchy på DVD. Och raggsockar och ullplädar.


Och tänk, imorgon är det en ny vecka igen. Kan någon förklara för mig var tiden tar vägen? Kanske är det den som sätter sig som rynkor i ansiktet på hon den där människan jag ser i spegeln varje morgon... Som min man lite kärleksfullt kallar för "sommartanten". Hon som faktiskt inte tycker att hösten är någe' vidare, men som biter ihop och väntar på att det ska gå över. För det gör ju faktiskt alltid det. Men tills dess fortsätter hon stanna inne och kura så mycket hon bara kan. Och hon är bra på det, också!

6 kommentarer:

 1. Att tiden går så fort beror på det relativa.....tyvärr, det har jag fått lära mig....det är ett elände men så lär det vara. Den rusar. Och det där ansiktet, det lät som om du beskrev mig där, för jösses vilken glåmighet i år. Inte så uppmuntrande och så upptäckte jag dessutom 2 helt nya rynkor - jag får nog botoxa mig. Not.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Ja, nog är det kurar-väder idag alltid. Jag tog mig ut några vändor till förrådet för att hämta mer ved. Nu ska jag tända en brasa i kaminen, lyssna på Melissa Horn (riktig höstmusik) och ta en kopp te till.

  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Låter mysigt det där kurander. Får nog testa det nån dag. Vi har varit ute flera gånger idag, städat undan massor och Elias har lärt sig cykla ännu lite bättre 👏👏👏

  SvaraRadera
 4. "Biter ihop och håller ut" ja, det gör jag verkligen också! Denna mörka och trista tid är verkligen inte min heller!
  Man får göra det bästa möjliga av den! Kura inne och mysa är nog det allra bästa!
  Detta med tiden är däremot ett mysterium - ju äldre man blir, dessto snabbare går den, verkar det som! Och det främmande ansiktet som dyker upp varje morgon i spegeln...tja, vad ska man säja! :)
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Eldar maniskt i vedspis och kakelugn för att motverka tungsinnet som lätt slår klorna i en när höstmörkret kommer. Det är det enda jag saknar när sommaren kommer. Eldningen - inte tungsinnet! Så jag är nog en sån där sommartant jag med :-)

  SvaraRadera
 6. Det är bra att ha många strängar på sin lyra:-)
  Kura på!
  /Anette

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!