måndag 17 november 2014

Tvättstugebänk

Nu har jag snickrat mig en arbetsbänk att ha ovanför maskinerna i tvättstugan. Eller rättare sagt skruvat ihop, för skivorna fick jag ju färdigsågade på byggbutiken uppe i backen. Jag förborrade alla skruvhål och försänkte skruvhuvudena i toppskivan efter konstens alla regler, men sen fick jag improvisera lite för att det inte skulle bli så himla rangligt. Det fick bli en bräda nertill som stöd på baksidan, och ett korsstag som blivit över när vi slaktade extra hyllplan från en lagerhylla tidigare i höst. Man tager vad man haver.


Golvet är ju allt annat än rakt här nere, och det där med att mäta på millimetern är ju inte min grej. Det högra sidostycket blev lite skevt (fast kanske inte fullt så skevt som kameravinkeln får det att verka), så det får jag skruva om. Men först var jag ju naturligtvis absolut tvungen att se hur det skulle komma att se ut när allt kom på plats, så jag tryckte in maskinerna och piffade till det lite grann. Ett gammalt spegelfönster som jag hade sedan tidigare lutade jag mot väggen för att gömma kontakterna på baksidan, och det blev ju faktiskt inte så dumt. Fast om det ska stå kvar där får jag nog säkra det lite bättre, så att det inte trillar ner när maskinerna skakar. 

Nu återstår att se om jag ska måla eller behandla träet på något sätt, och så måste jag ju räta upp det där högra sidostycket lite grann. När man målar kommer man ofta undan med att vara lite snabb och slarvig, för det mesta går att fixa till efteråt, men någon riktig snickare kommer jag nog aldrig att bli...

9 kommentarer:

 1. Ja, se, jag tycker att det ser alldeles strålande ut! Några millimeter hit eller dit är väl bara bagateller i det stora hela./Lilla gummann

  SvaraRadera
 2. Det ser riktigt proffsigt ut. Och då kisar jag inte ens. Du får nog bli bättre på att ge dig själv cred.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Tycker det ser jättebra ut - och proffsigt !!
  Snyggt med spegelfönstret där på bänken också !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 4. Jag tycker som dom andra att det ser riktigt proffsigt ut!! Jag har inte ens tålamod att BÖRJA snickra... ;o)

  /Lotta

  SvaraRadera
 5. jag tycker också att det ser så himla bra ut..o snyggt blev det också! Tänkte desamma om spegeln..den kommer att rasa ner då tvättmaskinen börjar centrifugera.....Du (ni) har så fin tvättstuga.

  SvaraRadera
 6. Det blev ju kanon!
  Vad duktig du är!! *Applåd!
  Den är ju så fint träfärgad, vore nästan synd att måla den... Lite vax kanske? :)

  Ha det gott!
  Annica

  SvaraRadera
 7. Det är lite simsalabim över dej! Plötsligt händer det! Så jättefint och praktiskt det blev!
  Skevheten ser då inte jag!
  Lycka till med resten!
  Lisa

  SvaraRadera
 8. Det blev väl hur bra som helst. De tär inte så lätt att snickra om man inte är van vid det. Bra jobbat!

  Kram

  SvaraRadera
 9. Ser super ut! Härligt med en stor yta att sätta fina saker på! Eller som det hade blivit i mitt fall, lägga allsköns skräp och bråte på... Jag har inte riktigt din piff-gen, tror jag:-)
  Kram
  Elin

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!