måndag 22 december 2014

Amaryllisbukett

Jag köpte snittamaryllisar på torget inne i stan i lördags. Tillsammans med några kvistar eukalyptus har jag satt dem i en gammal emaljkanna på det lilla bordet i hallen på baksidan. Det blev en alldeles lagom röd färgklick mot den vita murstocken. 


Så enkelt, men så juligt och så makalöst vackert! Varför har jag aldrig köpt amaryllis som snittblomma förr? Jag har nog varit för snål... Men det här gav mersmak!


I några klädnypor på snöre (som nog egentligen är en adventskalender) hänger årets julkort mot murstocken. Jag knipsade av några kvistar kryptomeria och nöp fast här och där, och några småprydnader som jag hittade bland julsakerna. Det blev nästan som en girlang.


Plastmattan på golvet är vändbar och nu till jul har sidan med flest vita rutor hamnat uppåt. (Himla fiffigt med vändbara mattor. Vi har gjort likadant i köket.) En fårskinnsfäll på pallen där vi sitter och knyter skorna, ett par ljus, de små kopparrenarna och ett vitt tyghjärta på källardörren; juligare än så här blir det inte i en hall som för övrigt går i gult och grönt.


Nu är julmaten inhandlad, julmusten utställd för kylning på glasverandan, paketen inslagna och fröken Grön nyklippt. Från och med nu tar vi det lite som det kommer. Det vi inte orkar göra, det får vara, helt enkelt!

10 kommentarer:

 1. Så många amaryllisar, suck, så vackert.../Lilla gummann

  SvaraRadera
 2. Nu tar jag lite julledigt och kikar in för att önska GOD JUL.
  Även jag har fallit för snittamaryllis och har vita ihop med granris, har aldrig haft en amaryllis tidigare.

  GOD JUL kram,
  Anneli

  SvaraRadera
 3. Snittamaryllisar gillar jag också. Nu är det lite illa med mina för det ser ut som att de kommer vara lagom vissna till julafton och jag glömde helt köpa nya idag när jag var sista lilla rundan i affären. Tänker inte ge mig dit igen! (tror jag inte i alla fall)

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Så vackert med snittamaryllisarna!
  Jag köpte faktiskt ett par stycken dag som jag ska förära moster med. Ingen till mej själv, dock...

  En riktigt fin och fridfull Jul önskar jag Dej!

  KRAM Annica

  SvaraRadera
 5. Jättefint med amaryllis som snitt! Fick nyligen ett par stjälkar att hänga upp och ner i fönstret. Man vattnar i stjälkarna och så slår de ut som stora vackra julstjärnor "live".

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig julstämning det är hos dej och vilken vacker gran!
  Du har gjort som jag - hängt upp julkorten! Så fint att få se alla!

  Vilken storsatsning på julmusik! Jag kan tro att det var mäktigt med orkester och allt! Rosenbergs juloratorium har jag också sjungit - så fin musik!
  Ha nu en härligt dan-före-dan!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Amaryllis är så vackra, kanske skall jag också köpa en idag..

  kram

  SvaraRadera
 8. Jag önskar dig en riktigt god och fridfull julhelg!

  SvaraRadera
 9. Haha, du är uppmärksam du. Det är faktiskt ingen annan som påpekat det.
  Idag har jag bett dottern, som jobbar extra i affär, att köpa röda tulpaner och nya amaryllisar till mig. Får se om där finns några kvar när hon slutar ikväll. Många andra som handlar där idag vet jag. Blommor är en stor del av julen för mig.

  "En av oss" läste jag i somras. Vet inte om bra är rätta ordet för en sådan bok men jag tycker precis som du att man blev väldigt tagen av boken. Jag ryser när jag skriver om den nu.
  Tack för tipset ändå.

  SvaraRadera
 10. Så mysigt och så vackert med snittamaryllisar, det hade jag tidigare i december, nu är det istället amaryllisar i krukor. Lika vackert båda delarna. Är så kul att se att det finns fler(än oss) som inte har något jättehus,älskar alla dina fina bilder, du har så himla mysigt.Hoppas du har en fin jul!!!
  Kram Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!