fredag 26 december 2014

Gröna kastruller och pyjamasdag

Juldagen tillbringade vi i Blekinge, på besök hos mina föräldrar. Det blev en härlig dag, som toppades av mammas goda porterstek och den numera traditionsenliga (om mamma får bestämma) fruktsalladen. Julklappsutdelning blev det med, och jag kan konstatera att Blekinge-tomten nog är en flitig bloggläsare, för han kom bärandes på de där två jättefina Kastrull-kastrullerna från IKEA, som jag bloggade om tidigare i höst. Så fina, så fina!


Ja, ni ser ju själva att de där kastrullerna är som gjorda att stå i köket här hemma på Solhäll. Ni ser nog också att samma kök börjar bli i desperat behov av en uppfräschning när det gäller både det ena och det andra. Bänkskivor, kakel och väggfärg börjar iallafall kännas som i akut behov av en make-over. Hmmm, det får nog skrivas upp på att-göra-listan för år 2015.

Idag vaknade vi till -10,4 grader och strålande sol. Jag bestämde redan igår kväll att jag inte ska kliva ur pyjamasen idag, och så får det minsann bli. Jag sätter mig nog så nära gottebordet jag kan i sällskap av julklappsboken ("Gone Girl" av Gillian Flynn) och mammas veckotidningar. Låter som en hanterbar annandag jul!

11 kommentarer:

  1. God fortsättning på dig. Verkar vara en bra ide. Solen skiner även här hemma och kallt. Nu bär det av till Orust för en god middag med bästa Eva & Ove.
    Kram på dig från Maria

    PS Vilka helt underbara kastruller :)

    SvaraRadera
  2. Men åh vilka helt underbara kastrull-kastruller!!! Synd att kastrullskåpet är fullt här. Kanske kunde man av misstag köra över nån med bilen...nu måste jag fundera hur kastrullen ska hamna utomhus bakom bilen... God fortsättning! Och skavanker är bara charmigt, gäller hus som människor. God fortsättning!

    SvaraRadera
  3. God fortsättning!
    Det låter som du haft en underbart skön julhelg. Snyggkastruller och en ny skruvdragare är ju inte fy skam att få av tomten... ;)
    Även här spenderas dagen i myskläder, det blev inte ens någon julpromenad... allt för många bra repriser på tv'n! :)

    Ha det gott!
    Annica

    SvaraRadera
  4. Kastrullerna ser ut som om dom var designade för ditt kök. En och annan dag i pyjamasens tecken passar utmärkt i juletid...

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Kastrullerna är kanske designade för dig...?
    Låter härligt med en pjamasdag!
    Mys på - kramarKastrullerna är kanske designade för dig...?
    Låter härligt med en pyjamasdag!
    Mys på - kramar

    SvaraRadera
  7. De där kastrullerna har verkligen hittat hem! Så perfekta i ditt kök! Vilken tur att blekingetomten läser bloggar! :)

    Kallt och frostigt här också, men vackert! Visst är det härligt att göra just....ingenting!
    God fortsättning på julen!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  8. De där kastrullerna är ju som gjorda för ditt kök.

    Var o bio tidigare idag så då fick pyjamasen åka av men bokläsning i soffan har det blivit ändå. Läste just ut Ringens gåta och nu ska jag börja på ena julklappsboken "Tango för vilsna själar". En såndär feelgood bok.

    Kram

    SvaraRadera
  9. Tur att tomte läser din blogg... Passar som sagt väldigt bra hos dig:)
    God fortsättning!

    SvaraRadera
  10. Åh, dom fina gröna kastrullerna passar ju dig utmärkt! Jättefint och du har så himla vackert och charmigt i ditt kök. Tycker det är lite uppfriskande att inte alla river ut kök och allt, det är fint med det lite äldre men jag kan förstå att det kan vara nödvändigt med lite nytt också. Här hemma har vi ett kök som nog har varit med lääänge....dom har sprickor i färgen nu och det hjälps ju inte hur mycket man försöker städa, det blir aldrig riktigt fint så jag drömmer lite om en köksrenovering också......
    Allid så fina bilder från dig!
    Kram/Nettan

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!