söndag 14 december 2014

I en vrå i köket

Jag pysslar fram lite mer jul för varje dag som går. Gräver i mina kartonger på vinden, väljer och vrakar, plockar upp och lägger tillbaka. Vissa saker hamnar på samma ställe som tidigare år, men ofta har jag glömt hur jag hade det förra julen, och så är det ju så roligt att testa nytt. Igår fick hörnan mellan skafferiet och spisen en lite juligare make-over.


På det lilla hyllplanet står bland annat glasburkar med hasselnötter och mandelmusselformar, stjärnanis i en liten japansk soyaskål och ett rött äpple med karvat hål för julgransljus. Röda äpplen min absoluta favorit till jul; de återkommer på flera ställen här hemma i stugan. Naturligt, billigt och fint. Och så kan man ju äta upp dem!


Nere på bänken framför trälådan med olja och vinäger står tre små ärggröna värmeljuskoppar från Fröjd. De ser nästan ut som kronorna på de tre vise männen i sin form.


Med hjälp av lite hobbyfärg, lim och fuskgräs på burk (lånade ur makens pyssellåda) fixade jag till tre små loppisfyndade plastdjur. Det blev en hel liten Bambi-familj!


Polkagrisar är väl ändå det ultimata julgodiset? De gör sig iallafall himla bra som pynt i en av Redahyllans många skäppor.


I pyntlådan hittade jag också några gamla kanelstänger, som förvisso börjar tappa sin doft, men som gör sig himla fint i en gammal äggkopp. Soda-skylten (vintagefynd från loppis i USA) är inte så värst julig; jag kanske ska hitta något att ställa för den.


Och så en liten julen i ett gammalt litermått som pricken över i. Det 50-talsgröna i bakgrunden är kanske inte så konventionellt som julfärg, men jag tycker faktiskt att det funkar helt OK.


Känner jag mig själv rätt kommer jag hinna plocka om i den här vrån många gånger innan jul. Det är ju mer än en hel vecka kvar!

9 kommentarer:

 1. Polkagrisar och äpplen är tacksamt pynt nu i juletid. Använder båda här hemma flitigt:)
  Trevlig advent!

  SvaraRadera
 2. Åh, vilken superfin vrå du har fixat till! Helt i min smak med naturliga prylar och äpplen som lyser upp.
  Så otroligt fin din redahylla här med alla fina glasskepporna! Tänk, att ha en hel sån!

  Hoppas du nu njuter av en härlig tredje adventskväll! Här har repeterats i flera timmar idag - nästa söndag smäller det - då har vi julkonsert!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Underbart! Mandelmusselformar gör sig nog bäst som pynt... Fastnar ju bara 😖

  SvaraRadera
 4. Underbart fint! Vilken stämning du skapar där. Just nu vill jag mer i tanken än jag verkligen genomför. Kommer inte till skott. Har just nu ett halvfärdigt arrangemang med trälåda och granris. En amaryllis saknas :).
  Äpple använder jag som ljusstakar varje jul. Så himla fint.

  Kram
  PS. Ja, snart lov!

  SvaraRadera
 5. Så juligt och fint du gjort. Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Åh vad fint du gör, vilken julinspiration man får :-). Vacker kryddhylla med alla glasburkar!

  SvaraRadera
 7. åh, vad mysigt! Underbar julstämning med vackra ting!
  Kram, Åsa

  SvaraRadera
 8. Det ser så mysigt ut vid den där hyllan! Jättefint! Ja röda äpplen funkar visst som pynt både här och där.
  Ha det fint i väntan på julen!
  Kram/Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!