lördag 27 december 2014

Jul i gröna rummet

Gröna rummet (vårt matrum) är lagom pyntat i år. Jag har inte satt fram en endaste tomte, utan satsat mer på naturligt grönt, röda äpplen och massor med levande ljus. När brasan är tänd blir det juligt så det förslår ändå härinne. 


Vit duk blir fint på bordet tillsammans med den fina löparen jag köpte från Nyblom Kollén tidigare i december. Maken har kryddat egen julsnaps (en med saffran och en med lakrits) och hällt i gamla buteljer.


Bland trädgårdspryttlarna i ladan hittade jag den här fina zinkkrukan på fot, och med murgröna, grön mossa och några julgransljus i antika små hållare blev det ju rena rama Ernst-installationen. En fin lite centerpiece, helt enkelt!


Det är nära och bra till köket, när man ska hämta påfyllning på tallriken. Som ni ser kör vi mysbrallor i jul. Här gör vi oss inte till i onödan, hihi!


Gröna rummet har två fönster (ett i söder och ett i väster), så det kommer in mycket ljus här. Och om debatten kring vilket yrke Pippis pappa egentligen hade sätter ribban för vad som anses vara politiskt korrekt, så är vi nog fortfarande lite plumpa här på Solhäll. (Fast för alla som känner oss råder det ingen tvekan om var vi egentligen står i den riktiga frågan.)


Det blev inga julstjärnor i fönstren i år, men å andra sidan kan ingenting konkurrera i skönhet med min fina Wild-orkidé. Och med lite mossa i krukan blir vad som helst juligt, eller hur? Duvorna i gjutjärn hänger med året runt.


I söderfönstret står en Nusnäs-ljusstake och kopparkrukor med murgröna. Den bruna hyllan är min akilleshäl när det gäller inredning. Den är en riktig dammsamlare och mest fylld med diverse brokigheter och sådant jag inte vet var jag ska göra av annars. Det ska nog bli ett vitrinskåp i det här hörnet inom en snar framtid, hoppas jag. (Vänta du bara, kära granne!)


Till vardags är matbordet mest ett enda stort pysselbord. Dessutom är vi oftast slarviga och äter framför TV-n. Jag tycker dock att det är härligt att matrummet inte bara blir en plats som används vid högtidligare tillfällen. Fast bor man på 76 kvadratmeter, så får man minsann räkna med att flera av rummen har en multifunktion!

8 kommentarer:

 1. Åh, men du har ju så himla vackert hemma!!! Jag vill också ha ett grönt rum!!! Politiskt korrekt eller inte, ibland orkar man inte med alla konstiga saker man läser om. Din... figur är hur som helst läcker, så ovanlig och charmig!

  /Jenny

  SvaraRadera
 2. Jo jo jag väntar tålmodigt... 😌

  SvaraRadera
 3. Ni har ett så otroligt vackert hem! Måste vara en fröjd att sitta där och äta.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 4. Å vilka fina bilder, ni har verkligen vackra rum. Spiselkransen med det gröna och ljusen var superfint!

  SvaraRadera
 5. Mysigt, ser romantiskt ut med dukat för två...men visst är det julmust i den stora flaskan och INTE cola??!!
  Skorpan

  SvaraRadera
 6. Åh, så fint du har gjort det! Verkligen! Och de där snapsarna lät goda! :)
  Ha det fortsatt fint under julledigheten!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Jag har nog sagt det innan men jag tycker er murspis är så himla fin. Den ligger fortfarande i min inspirationsmapp från när vi planerade vår egen eldstad. Vi var länge inne på en murspis, men till slut blev det en kakelugn, så jag slapp instruera någon murare...
  Kram från en mysdressklädd
  Elin

  SvaraRadera
 8. Det ser mysigt ut som alltid!!! Fast jag kör fortfarande med mina kära gamla tomtar i olika format och annat pynt, kan nog inte "skylla" det enbart på dottern heller, vi tycker nog det är lika mysigt att pynta båda två:)
  Men efter nyår så går det nog inte så många dagar innan det plockas undan igen....
  Jag tycker det är fint med den där hyllan som bryter av lite faktiskt fast det blir säkert fint med ett skåp också! Lite ombyte förnöjer!
  Ha det fint!
  Kram/Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!