lördag 6 december 2014

Krans och pall

För andra året i rad har jag gett mig på att tota ihop en egen dörrkrans. Årets variant har mossa från skogen, en kvist kryptomeria, naturvitt spetsband, tre små vaxade äpplen i rött, en taklök, kanelstänger och en stjärnanis. Den blev lite rufsig, för mossan var ganska barrig, men jag gillar när det är lite naturellt, så där.


Maken och jag tog oss en liten lördagspromenad och hamnade på en av byns second hand-butiker på vägen hem. Där stod en fin liten vitmålad pall i gediget trä för ynka 40 kronor. Jag har ingen som helst motsåndskraft mot sådana fynd, så den fick naturligtvis hänga med hem. Som vanligt har jag ingen aning om var jag ska ha den, men det där brukar lösa sig.


Kronhjortshornet (som jag har "stulit" från makens hobbyrum på vinden över jul) testade jag först att hänga i fiskelinor från taket, men det blev inge' bra, så det åkte ner igen. Det är dock riktigt maffigt bara att ha ståendes på golvet. Kransen hänger kvar på insidan så länge. Det slog mig att jag faktiskt ser mer av den där, än om den hänger på utsidan, hehe! 


Vi stökar runt i huset idag. Pyssel och stök i ena änden och städning och plock i den andra. Precis som det ska vara i advent. Alldeles nyss vann jag en Tradera-auktion på en liten kökshanddukshängare i emalj, som jag hoppas få tillfälle att visa snart. En fin lördag i "Glesbygd", med andra ord!

5 kommentarer:

 1. Jättefin krans! Jag gillar när där inte är så mycket "pynt" på den.
  Mycket fin pall också.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilket jättefint julstileben och pallen är bedårande fin, och för DET priset!
  Pallar kan man alltid använda till något.

  Jättesöt krans du har gjort!
  Ha en jätteskön adventshelg!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Vilken fin krans du gjort! Jag brukar ju stå på marknad och sälja kransar men inte i år... och det har resulterat i att jag inte har orkat binda en endaste åt mig själv heller. Jag borde skämmas! ;) Ska bli spännande att få se emaljskylten...

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 4. så fint du har gjort
  Hanna

  SvaraRadera
 5. Vilken söt pall, den kan man ju ha var som helst. Kransen blev fin, jag gillar när det inte är så perfekt. Får med allt möjligt i min mossa.

  Jenny

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!