lördag 20 december 2014

Nu har vi gran!

Maken och jag dristade oss in till Kristianstad idag, vilket kan förefalla spritt språngande galet så här lördagen innan jul. Förvisso var det mycket folk på gator och i affärer, men eftersom vi har beslutat att skära ner på julklapperiet i båda våra respektive familjer, så kunde vi ta det ganska lugnt. Det blev sushilunch, torgbesök och julgransinköp, innan vi styrde kosan hemåt mot "Glesbygd" igen.


För andra julen i rad använder vi världens bästa julgransfot, framgrävd och fyndad hos vår lokala skrothandlare. Aldrig har det varit så lätt att få granen på plats! Med hjälp av det lilla hjulet skruvar man fast de rörliga armarna, och hux flux så sitter foten som en smäck runt granstammen. Den stora ringen nertill gör att granen står stabilt; det ska mycket till för att den ska välta över. Och färgen är ju så härligt giftigt grön!


Nu står granen på plats inne i stugan och väntar på påklädning. Vilket angenämt kvällsnöje! Bilder  på det färdiga resultatet kommer alldeles säkert framöver.

4 kommentarer:

 1. Gran inköpt och klädd även här idag. Alla klappar köpta. Det blir en del av det även om vi aldrig köper för så mycket till var och en.
  Nu matlagning och sedan soffmys (igen).

  Kram

  SvaraRadera
 2. Var det inte den jag hittade till dig? Eller nej det var den med spett va? 💚 snyggt oavsett!

  SvaraRadera
 3. Vilken smart och bra julgransfot!
  Visst är det skönt att återvända till lugnet i glesbygd när man varit och frotterat sej bland trängseln lite? Så tycker i alla fall jag!
  Alltid lika skönt att komma hem! :)

  Lycka till med klädseln av granen och ha en fin fjärde advent!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Vad snygg den var, julgransfoten. Skönt att slippa ha en plastig ful som vår.

  Önskar dig en riktigt fridfull jul.
  Elisabeth

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!