onsdag 7 januari 2015

Äntligen vårtermin!

Så var det dags att ställa klockan på ringning för första gången på 18 härligt slappa dagar. När det ringde 06.15 imorse var jag inte så kaxig, men sen när dagen väl tog fart så kändes det riktigt skönt att vara igång igen. Dessutom har vi haft säsongens första riktiga snöfall idag, så världen kändes helt plötsligt riktigt ljus och vacker. Hoppingivande är ju annars det faktum att det nu står VÅR-terminen 2015 i kalendern, så nog går det på rätt håll! Och sedan flera dagar tillbaka drömmer jag om det som komma skall...


Som vanligt är trädgårdsplanerna grandiosa inne i mitt huvud. Köksträdgården ska omarbetas en smula, buskar ska planteras och uppfarten ska grusläggas. För att inte tala om alla rosor, klematisar, annueller och perenner som ska göra trädgården alldeles så där ljuvligt prunkande, precis som man vill att den ska vara. Allra högst upp på önskelistan står ett litet växthus, och gärna en rödmålad liten redskapsbod med. Att dagdrömma och planera i tankarna är ju liksom halva nöjet. Hur mycket av planerna jag kommer kunna bocka av i slutet av året känns egentligen helt ovidkommande, när jag tänker efter!

7 kommentarer:

 1. Är också så himla pepp inför trädgårdsäsongen 2015. Men det lär väl dröja ett tag till, även om snön försvann fortare än kvickt.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja, nu är vardagen igång. Det tog inte lång stund på jobbet innan man var inne i det igen. Rakt in i vardagen...

  Trädgårdsplaner är härligt att roa sig med.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Men åh, är det en ros som klättrar i trädet? Och lavendel framför kanske? Den vill jag ta rätt av till mitt lilla äppelträd som skulle behöva ha lite sällskap!

  SvaraRadera
 4. Så vackert med rosen som klättrar i trädet!!! Är det en New Dawn mon tro.

  SvaraRadera
 5. Håller med, planeringen är roligaste.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Ja!!! Nu är det snart vår! :) Vilken fantastisk härlig bild! Blir alldeles sprallig i hela kroppen.

  /Anna

  SvaraRadera
 7. Vilken somrig bild, jamen visst har man den perfekta trädgården (vad nu det är) i huvudet, och drömma och fantisera och planera är himla kul. Jag har inte riktigt kommit in i något trädgårdstänk ännu, men det kanske kommer.

  /Jenny

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!