fredag 2 januari 2015

Bad och mera bad!

Både jag och maken är rörande överens om att vårt badkar är en av de allra bästa investeringarna för välbefinnande, och nu när vi är lediga finns det gott om tid för avslappnande, kokheta skumbad. Sedan kranen kom på plats blir proceduren att spola i vatten mycket enklare (ni minns kanske trädgårdsslangen vi använde tidigare), och nu kan man tvätta håret utan att göra livsfarlig undervattensakrobatik. Det är fortfarande ett källarutrymme, men för mig är det här ett av de allra trivsammaste ställena i hela huset!


På motsatta sidan från badkaret sett står smedens gamla skänk under fönsternischen, som en liten lavoar med pryttlar som kan komma väl tillpass när man badar. I skåpsdelen under förvarar vi sådant som är trist att ha framme (som t.ex. tvättmedel, rengöringsmedel och ett skrymmande elektriskt fotbad), och i lådorna finns ett rejält lager stearinljus och värmeljus. I övrigt är det ganska tomt på väggarna här i badhörnan; man borrar inte gärna i onödan i stenvägg. Ett par krokar för kläder och kanske någon liten hylla skulle jag dock kunna tänka mig på sikt.


I en fin trådkorg samlar jag badprodukter och sådant som man vill ha nära tillhands när man ligger i plurret. Korgen är lätt att ta med sig och ställa på pallen brevid badkaret när man badar. En rejäl avskrubbning med grov svamp och body scrub är ju aldrig fel!


När man ligger i badet bildar de gamla spröjsade fönstren en bra skiljevägg mot avdelningen med tvättmaskiner. De fyller egentligen inte någon direkt praktisk funktion, men gör en hel del för känslan. Tyvärr är de inte lika gröna och fina på baksidan, men vad gör väl det. Vikskärmen flyttar jag runt allt som oftast, som ni ser. Den står onekligen lite vingligt på det ojämna golvet, men är himla fin att titta på och gör sitt för den gammaldags känslan.


Det blir nog bad idag med! Men först ska jag gå till tandläkaren och fixa till en tand, som jag bet sönder redan för flera veckor sedan. Jag har inte haft så ont av den tidigare, men julens myckna tuggande har visst satt sina spår både här och där...

8 kommentarer:

 1. Älskar också att bada, men har för små badrum för att få in ett riktigt badkar. Hade länge funderingar på något hörn i källaren, men vår källare är väldigt kall så det skulle kräva ganska mycket. Nu har jag istället fått tag i ett badkar som är 1,05 långt och går in i mitt duschutrymme. SÅ härligt. Men visst hade jag velat ha ett så stort som ni har!

  SvaraRadera
 2. Förstår att du älskar ditt fina badrum! Så trivsamt och mysigt ni har ordnat där nere.

  God fortsättning på nya året och njut av kvällsbadet!

  KRAM Annica

  SvaraRadera
 3. Å vilket helt fantastiskt källarrum. Du måste verkligen ha en fin känsla för inredning! Nu blev jag inspirerad att ta itu med lite källarpyssel här med. Har en tvättstuga som behöver lite tillsyn och kanske lite "piff" om jag kommer på nåt bra :-)

  SvaraRadera
 4. Ni har verkligen fått det så himla fint i ert badrum och just det där lilla extra fixet med gammal skänk, levande ljus och andra sköna saker sätter ju pricken över i:et! Trivsamt!
  Jag kan tro att det badas och att ni njuter, särskilt denna årstid som är så mörk och ruggig!
  En njutning att få se!
  Så....bada på och njuuuut! :)
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Vilket underbart badrum Ni har. Blir både avundsjuk och inspirerad. Men vi har ju inget badrum alls utan får gå över gården till Stora stugan för all slags uppfräschning. Men nu ska snart badrumsbygget sätta fart. Det ska placeras i vedboden. Jojo, men, varmt och gott kommer det att bli där...hoppas jag.../Lilla gummann

  SvaraRadera
 6. Ljuvligt med badkar och vilket härligt källarrum. Vi har varit utan badkar ett par år nu, vi rev det på nedervåningen för att få ett större kök när vi gjorde nytt. Nytt badrum är på gång, men inget vi prioriterar just nu. Vi har ett annat men där är det bara dusch.

  Jenny

  SvaraRadera
 7. Så charmigt! Och vilket vackert badkar - slikt får man ju annars slanta upp massor för. Håller på och sparar till ett badkar. Hoppas vi kan få det lika mysigt när det väl blir verklighet!

  SvaraRadera
 8. Oh så mysigt! Gillar hela källaren tvättstuga och allt blir ju badsugen!
  Ha en go helg kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!