torsdag 29 januari 2015

Fåglar här och där

Eftersom maken gillar korpar, så blev Hugin och hans kompis Munin från Oscar & Clothilde en fin försenad julklapp att ta med hem från min shoppingrunda i Kristianstad för ett par veckor sedan. Nu står de små krabaterna i söderfönstret i röda rummet, på varsin sida av den gamla sjuarmade ljusstaken som stod där sedan tidigare. Härligt kaxiga!


Själv har jag mest pippi på ugglor, men det visste ni ju redan. De dyker upp lite här och var, både inomhus och utomhus. Om jag samlar på dem vet jag inte precis, för jag köper bara sådana jag tycker har något speciellt, och nästan bara på loppis. Två av mina favoriter är gjorda i porslin och sitter och häckar uppe på det lilla väggskåpet i gröna rummet. Varför jag gillar dem vet jag inte riktigt. Egentligen är de ganska fula, men roliga ändå på något sätt. 


I gröna rummet hänger det en tavla som föreställer en fiskmås. Det är den enda riktiga tavla jag har ägt i hela mitt liv, och är köpt på ett konstgalleri i Malmö.  Den passade alldeles utmärkt i stilen när vi bodde i lägenhet där. Vid flytten hit till "Glesbygd" fick den naturligtvis följa med, fast jag får nog erkänna att den inte riktigt gör sig riktigt lika bra på den grönblommiga tapeten här...


Och ovanpå spiskassetten står en gjutjärnshöna; mitt surrogat för riktiga höns. Hmmm... Jag har fortfarande inte gett upp tanken på att någon gång i livet bli ägare till den verkliga varianten. 


Om man går runt och tittar, så hittar man faktiskt ännu fler fåglar av olika slag i inredningen här hemma. Någon tanke i det har vi egentligen inte haft, det har liksom bara blivit så. Kanske har vi pippi på pippifåglar, helt enkelt!

7 kommentarer:

 1. Superfina fåglar, det är en mysig inredningsdetalj tycker jag, blir naturligt. Ugglorna var ju hur fina som helst :)
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 2. En väldans massa fina Pippisar!

  SvaraRadera
 3. Fåglar är alltid kul och ni har ju en hel del i olika skepnader. Jag gillade särskilt fiskmåstavlan!

  Snart får vi höra dem sjunga på riktigt också!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Ugglor är söta och fina. Det håller jag med om. Men korpar?! Hu, de är lite obehagliga, tycker jag. Men den obehagligaste fågeln (i verkligheten) är kajan. De är riktigt otrevliga, om du frågar mig.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att upptäcka hemma hos sig själv att man gillar och samlar på något utan att det varit så uttalat:) Börjar genast tänka om det finns något vi samlar på gemensamt i detta hus...:)

  Kram och fin helg!
  Milla

  SvaraRadera
 6. Trevligt med Pippi! Korpen var ju fantastisk! Jättefin verkligen.

  SvaraRadera
 7. Jag har också pippi på pippisar, hos mig samlas domherrar, talgoxar o blåmesar. Kan inte låta bli att förundras över hur vackra fåglar är..
  Skorpan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!