tisdag 13 januari 2015

Första spadtaget

Några resehandböcker hittade jag inte på bibblan igår, men däremot hittade jag trädgårdsboken "Första spadtaget" av den i trädgårdskretsar välkände profilen Peter Englander. I boken har Peter och hans familj blivit nyblivna ägare till ett 50-talshus med tillhörande katastrofträdgård, och som läsare får man följa drömmandet, planerandet och skapandet av den nya trädgården. Den här typen av trädgårdsbok läser jag gärna från pärm till pärm, då den både är trevligt skriven och innehåller både tips och inspiration och före- och efterbilder, vilket jag gillar. Jag gillar också att Peter har släppt lite på sitt strikta medelhavstema och även inför delar av både mormorsträdgård och funkisträdgård.

Bildkälla

Som pricken över i fick jag en härligt tjock växthuskatalog från Willab Garden i brevlådan idag, så ikväll blir det trädgårdsfrossa i dubbel bemärkelse. Som av en härlig slump råkar sänglampan vara husets allra bästa läslampa, så det får bli läggdags tidigt! Och guideböcker över New York har jag beställt en hel drös via bibliotekets fjärrlånetjänst på internet, så vårens kommande läsning är nog också tryggad.

6 kommentarer:

 1. Det är så kul för Willab bygger en "affär" längs med E6:an norr om Uddevalla alldeles där man svänger av till min stad Lysekil, gissa om det kommer att bli små trippar dit!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Den trädgårdsboken har inte vi på jobbet (biblioteket). Däremot har vi gott om resehandböcker (som lånas mycket). Du får nog föreslå ditt bibliotek att de köper in någon resehandbok om New York...

  Bibliotekariehälsningar ;-)
  Elisabet

  SvaraRadera
 3. När jag läste ordet "katastrofträdgård" kände jag att den där boken måste jag läsa! Vår trädgård är det tyvärr lite katastrof över:-( Tack för tips :-)

  SvaraRadera
 4. Intressant bok, och just "katastrofträdgård" låter ju lockande! Ja, man vill ju höra hur man närmar sej en sån trädgård!
  Jag får en stark känsla av att du (precis som jag) längtar efter trädgårdstiden.
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Gillar dina underfundiga bloggkåserier med fina bilder!

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig läsning du har framför dig! Gör inte som jag och somna så fort du lägger dig och ska läsa. Orkar Max några sidor sen sover jag. Och nästa dag har jag ingen aning vad jag läst.

  Jenny

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!