söndag 18 januari 2015

Göra ingenting

Det är märkligt vilket behov jag har av att göra ingenting så här års. En helg med helt oskrivna blad i kalendern blir guld värd och den paus man behöver för att tanka ny energi inför arbetsveckan som kommer. Och eftersom vi var duktiga och storstädade igår, så är njutningen ännu större idag. För just därför kan jag med ro ta det lugnt utan att skämmas idag. Titta på tre avsnitt i rad av BBC:s Antiques to the rescue, sitta i läshörnan i sängen och bläddra i högen med New York-böcker, läsa om en massa gamla inrednings- och trädgårdstidningar, dricka kaffe och ta ett varmt skumbad framåt kvällen. 


Och när det är måndag imorgon igen, så vet jag att jag orkar gå upp när klockan ringer vid 6, fast det är ruggigt och mörkt ute. För att jag trots allt har ett jobb jag trivs väldigt bra med, för att jag har ett nystädat hus att komma hem till och för att jag vet att nästa helg också har helt oskrivna blad i kalendern. (Iallafall än så länge...)

5 kommentarer:

 1. Visst är det skönt med oskrivna blad och att dessutom ha städat hela huset måste ge en enorm tillfredsställelse!

  Så, fortsätt njut av söndagskvällen också och ha´t så skönt i badet!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Älskar oskrivna blad. Fler såna i almanackan!

  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Japp, den här tiden behöver man lugn och ro mellan varven för att palla resten så att säga. När jag sätter mig bekvämt somnar jag hela tiden och sen när jag ska sova på kvällen är jag pigg. Kul att läsa på om New York. Ni missar väl inte http://www.thehighline.org/
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Åh, jag vill också ha en resa att se fram emot! Det är en av de absolut bästa sakerna med att ge sig ut i världen - att läsa på, planera och drömma i förväg. Ha en riktigt skön söndagkväll!
  /Jenny

  SvaraRadera
 5. Helger med oskrivna blad gillas. Ett par timmar på kalas idag men annars har det varit lugn helg här. Vi är visserligen lite halvkrassliga maken och jag men inte mer än att vi småpysslat lite med städning för att sedan slappa lite till.

  Måndag imorgon... snart helg igen.

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!