söndag 4 januari 2015

Gottigott

Lika mycket tradition som själva jul- och nyårsfirandet är det väl att man bokstavligt talat börjar jäsa över så här års. Ni vet, när man liksom sväller lite i konturerna efter all julmat och allt gottigott man ha stoppat i sig de senaste veckorna. Att påbörja ett nytt liv från och med nyårsdagen är dock helt uteslutet här hemma hos oss, eftersom skafferiet fortfarande dignar av godsaker. Mycket av det mumsiga är dessutom saker vi har fått i julklapp, så allt annat än att äta upp det vore ju en förolämpning mot givaren. Inte minst släktens båda tonåringar (makens syskonbarn) hade ju verkligen fattat galoppen när det gäller vad man uppskattar att få i sina paket!


Så vi fikar glatt vidare ett par dagar till, medan vi tänker sunda tankar för framtiden. Syndiga i köttet, men hälsosamma i tanken. Det är väl en bra kompromiss? Kanske skapar de båda aktiviteterna rentav ett läge av plus-minus-noll? (Vetenskap á la fröken Grön, när den är som allra bäst, hehe!)

7 kommentarer:

 1. Den vetenskapen känner man allt igen - syndig i köttet, men sund i tanken, så pricksäkert!

  Ja, de där godbitarna vore väl synd om de skulle förfaras!
  En hel del godsaker har nog intagits i de flesta hem. Själv längtar jag efter lite lättare leverne nu - det blir mycket fisk och grönsaker för min del!

  Ha en fin trettonhelg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Självklart kan ni inte låta så fina godsaker förfaras! Ät och njut! Ser även att ni njuter av bad. Ser mysigt uti källarbadrummet.

  Elisabet

  SvaraRadera
 3. Så fina paket ska naturligtvis uppskattas och njutas av:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Jag brukar säga som så att visst är det viktigt att ta hand om sin kropp, men ibland måste man göda själen också.

  SvaraRadera
 5. Håller fullständigt med....att vara nyttiga hinns med tids nog...
  God fortsättning

  SvaraRadera
 6. Helt inne på att det är tanken som räknas!

  SvaraRadera
 7. Själv kommer jag inte i byxorna längre utan varierar min utstyrsel mellan mysbyxor och leggings... Får väl betrakta detta som nån slags vändpunkt, men det är ju åh-så-mysigt att fika!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!