fredag 23 januari 2015

Mera hylla!

Efter jobbet hade jag tur och fick skjuts hem med en kollega. Tur var väl det, så ivrig som jag var att se hur arbetet med bokhyllan hade fortskridit. Jag kom hem i precis lagom tid för att hinna klappa om snickaren ute på uppfarten, och väl inne i stugan gjorde jag nästan vågen av förtjusning. Sidor och hyllplan har tillkommit under dagen, och även om krönlist och golvlist (ni ser själva på bilden hur ojämnt golvet är) inte kommer på plats förrän på måndag, så kan jag säga redan nu att vi är sååååå nöjda med vår nya möbel. Tänk så många böcker vi kommer att få plats med här! Håkan Nesser fick den stora äran att bli testpilot. 


Makalöst att det redan är fredag. Nu väntar jag hem min man och en av mina bästis-väninnor från "Storstad", som kommer för att sova över och hänga med på frukostföreläsningen med Gunnel Carlsson imorgon. När alla är på plats blir det fredagsmys för hela slanten!

P.S. Som svar till Skorpan kan jag berätta att det vedertagna begreppet för en person som undervisar i svenska faktiskt är svensklärare. Huvudprincipen när man sätter samman tvåstaviga ord som slutar på -a (och många på -e) är att vokalen trillar bort. Man säger till exempel flickkläder istället för flickakläder och månsken istället för månesken. Sen är det naturligtvis så att talspråket vinner mark även över det skrivna ordet, så svenskalärare blir vanligare och vanligare även i skriftspråk. Men som den språkfascist jag är, så håller jag naturligtvis hårt på de grammatiska reglerna, hihi! D.S.

9 kommentarer:

 1. Här händer det grejer vill jag lova! Oj, vilken lyx att få en fin platsbyggd bokhylla! Perfekt och så snygg den blir, oavsett hur ni kommer att behandla den.
  Jag håller med - ett hem är inte fullständigt utan alla böcker!

  Tänk, att ha tillgång till en liten snickarpåg!
  Ha en fin helg med den roliga föreläsningen som grädde på moset!:)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Va snygg bokhylla, det är nåt visst med riktiga hyllor!
  Och så roligt och intressant att få träffa och lyssna på Gunnel, det hade vart kul att gå på, hon kanske kommer till min stad med nån gång.
  Trevlig helg!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Åh, hyllor kan man aldrig få för många av. Så snygg den blir!
  Och böcker på vinden, är det tillåtet? ;)
  Kul med ännu en språkfascist, rätt ska vara rätt!
  Ha en trevlig helg!
  Ulrika

  SvaraRadera
 4. Vilken toppenstart på helgen! Bokhyllan blir ju såå bra och så lyxigt att få den specialbyggd! Lördagen ser ju också ut att börja väldigt bra! ;)
  Kram Marie L

  SvaraRadera
 5. Åh snyggt! Bokhyllor kan man inte ha för många av...
  Ha en härlig helg!
  Varm kram,
  Titti

  SvaraRadera
 6. Så snyggt med en platsbyggd bokhylla - vilken duktig snickare ni hittat !
  Så roligt det kommer att bli att måla (eller lasera) och fylla med böckerna från vinden. Det är något speciellt med böcker som bidrar med en ombonad stämning. Vilket kärt återseende det blir när du packar upp böckerna!
  Så roligt med föreläsning -jag har precis anmält mig till Lars Krantz som kommer i februari !
  Ha det så gott !
  Kram/isa

  SvaraRadera
 7. Måste skratta när jag läste om "svenskläraren", för min man har tillrättavisat våra döttrar outtröttligt när de petat in det där a:et, så nu sitter det som berget och de tränar upp sin lillebror i sin tur!

  SvaraRadera
 8. Trevligt att få det utrett, stort tack för det! Jag älskar det svenska språket men tycker att det blir fler och fler språkfel överallt. Hur många "fotöljer" jag stött på i annonserna går inte att hålla räkning på:)
  Skorpan

  SvaraRadera
 9. ....glömde....är det samma huvudprincip som gäller när man sätter samman trestaviga ord som slutar på a/e?
  Skorpan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!