fredag 16 januari 2015

Nu är glada julen slut

Alldeles nyss åkte julgranen ut genom verandadörrarna. Jag tror nästan inte att det finns något som är lika tillfredsställande som att dammsuga barr efteråt. Ni vet, när de ligger i sådana där stora gröna drivor på golvet, och det rasslar i slangen och dammsugarpåsen blir proppfull på nolltid. (Nästan lika kul som att trycka sönder bubbelplast, faktiskt!) Dammsugaren får stå kvar till imorgon, när det är ljust och man ser alla barr man ändå missade i mörkret. De små rackarna brukar sedan ha en tendens att tränga upp genom golvspringorna till långt framåt midsommar. Fast då är det minsann inte lika roligt längre...


Nu blev det väldans tomt i hörnet brevid soffan. Imorgon får nog krukväxterna och piedestalerna komma ner från vinden igen. Den stackars barrlösa granen står nu i grindhålet ute vid vägen och väntar på hämtning av Lions under morgondagen, mot en liten slant. Det är välgörenhet på båda håll kan jag tycka; skönt att slippa krångla mer med det.

Nu tar vi fredag, kära vänner. Åh, så skönt!

7 kommentarer:

 1. Här åker julen ut hos mej också, de sista resterna! Jag kan tro att barren kilar in sej lite här och var. Själv hade jag bara ett par minigranar, så de problemen har inte jag!

  Ja, nu går vi mot våren!
  Ha en jätteskön helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Usch för barr,, men vår barrade inte nått i år..den drack vatten så himla mycket o hade börjat växa liiite. Men jag har varit med om då de barrat så kvistarna har varit kala..bäst är att klippa av kvistarna o lägga i en påse/plastkasse.ha de bra!

  SvaraRadera
 3. Håller inte alls med. Bubbelplasten är roligare.
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 4. Här skjuter de flesta av minigranarna skott, utom en som börjar barra. Det är nog dags att plocka bort alla julsaker nu när det har varit Tjugondag Knut. ;-) Får väl bli helgens sysselsättning...

  Vinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 5. :-D känner igen mig, både med barren och bubbelplasten!

  SvaraRadera
 6. Baksidan med trägolv! Känner igen det där när dom smyger sig upp och anfaller en i hålfoten!

  SvaraRadera
 7. Blev nyfiken på landskapsvapnen du har på väggen, samlar du på sådana eller är det bara en "speciell" samling du har? Berätta gärna mera!
  Skorpan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!