fredag 9 januari 2015

Och på den tredje dagen...

Jag tillhör falangen som gärna städar bort julen tidigt, men i år är jag lite sen i startgroparna. Det får nog iallafall bli helgens aktivitet. I köket har jag dock smygstartat lite grann; mattan ligger förvisso fortfarande med "vintersidan" uppåt, men julgardinerna är nedtagna och julduken ligger i tvätten. I fönstret står ljusstaken kvar, lite så där på lånad tid. På något sätt vill man ju ändå hålla kvar den där extra myspysbelysningen...


De mest juliga handdukarna är också slängda i tvätten, men lite rött smyger sig kvar i monogrammet på de gamla vita linnehanddukarna. Och min lilla Tradera-fyndade handdukshängare i emalj är jag fortfarande så glad, så glad för. För ovanlighetens skull var korgen för återvinning nästan alldeles tom när bilden togs; det är nästan annars en sport här hemma att fylla den över bredden mellan tömningarna. (Som sker i de egentliga sopsorteringskärlen ute i ladan.)


Den gröna soffkudden har fått komma tillbaka, och den röda höstglöden i fönstret kommer undan genom att raskt bli omdöpt till våreld, så länge den nu behagar överleva. Att tomaterna på köksbordet är röda kan jag faktiskt inte hjälpa!


Oooops! Allt juligt småplock har visst inte hamnat i jullådan som det ska, utan på bakbordet. Så typiskt mig... Ser ni förresten mina fina gröna pulsvärmare, som min duktiga svägerska stickade till mig i icke-julklapp? De värmer gott i det skånska ruskvädret!


Och på den tredje dagen var det dags att vila igen. En alldeles, alldeles lagom arbetsvecka, det här. Nu slår vi över till fredagsmys-läge, kära vänner!

P.S. Jo då, kylskåpet mår bra, tackar som frågar. 

13 kommentarer:

 1. Jag gillar din almanacka, var kommer den ifrån? Jag löser myspysbelysningsproblemet genom att hänga julgransslingorna runt fönster i stället.

  SvaraRadera
 2. Din handdukshängare så fin den är ju en dröm hittar man den på tradera härligt! jag får börja leta! Ditt kök är så charmigt ja det är hela ert hus , fint man blir nostalgisk ha ett gott fre mys och helg kram!

  SvaraRadera
 3. Svar till Monica nummer 1:

  Väggkalendern är magnetisk och inköptes i en inredningsbutik i Hässleholm för några år sedan. Den är tyvärr nedlagd nu, och jag minns inte riktigt vad den hette heller... :-(

  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. VIlket fint kök ni har. Mjuka sköna färger. Själv tyckte jag att det kändes mycket med tre dagar. Funderar på hur det ska gå att jobba fem dagar nästa vecka?

  SvaraRadera
 5. Så koselig det er å få se ditt herlige kjøkken. Nydelige farger og spennende saker. Riktig god helg.

  SvaraRadera
 6. Ert kök är så hemtrevligt och fint!
  Den genomgående lugna gröna färgen ger ett sånt mjukt och fint intryck!
  Så skönt att få bort julen, min är också nästan borta nu. :)

  KRAM
  Annica

  SvaraRadera
 7. Visst är det skönt att städa bort julen!
  Då är det som att den ljusa tiden börjar=))
  Typ favorittiden!

  Fasiken vad jag gillar din soffa!
  Ser skön ut och lagom stor.

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 8. Ja, nu börjar man verkligen tröttna på julprylarna, även om det är svårt att skiljas från mysbelysningen - den får nog bli kvar ett tag till.
  Ser att du har samlat julprylarna på bakbordet - bra att ha koll!

  Här åkte minigranarna ut idag - annars har jag inte så mycket julpynt.

  Skönt att kylen fungerar! Hoppas att det håller i sej! Trist när såna saker inte fungerar!
  kram
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Så fint du har det! Och jag har också kvar ljusstakarna....som du säger, det är myspysbelysning! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 10. Å vilket fint kök, man vill bara kliva in i bilden och ta en kopp kaffe :-) Alternativt låta sig inspireras och ge sitt eget kök en ansiktslyftning. Men nu får det vänta lite, här ska det också börja jobbas och det tar sin tid innan man är igång igen :-) Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 11. Jag har fått bort julen, förutom vissa röda blommor. Fast brukar man inte alltid hitta någon liten detalj som man missat, vi får väl se om det dyker upp något. Ditt kök är så fint!

  Jenny

  SvaraRadera
 12. Köksmattan var jättefin! Gammal, loppisfynd eller annat? Kram!

  SvaraRadera
 13. Ja, man måste ta bort juldekorationerna i omgångar annars blir det för abrupt. Här får allt som lyser lite extra tid, förutom julgranen som är det första som ryker (tillsammans med allt mer eller mindre dekorativt barnpyssel).
  Kram
  Elin

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!