måndag 26 januari 2015

Pièce de résistance

Med risk för att trötta ut er helt med mitt eviga hylltjat, så kan jag iallafall meddela att vår pièce de résistance är färdigsnickrad! Idag kom alltså krönlist och golvsockel på plats, och nu står vår platsbyggda bokhylla där och tronar i sin lysande trärena glans. Vilket jobb han gjorde, den lille snickarpågen! Vi är så makalöst nöjda!


Nu återstår bara slutfinishen, som vi får stå för själva när vi väl har bestämt oss. Med tanke på stilen i det övriga rummet, så lutar det faktiskt åt att vi kör på makens alternativ, att hitta en snygg träbehandling av något slag. Tanken är iallafall att hyllan inte ska bli jättemörk, och dessutom vill vi försöka undvika en ytbehandling som drar till sig mer damm än nödvändigt. Kanske kan man ta fram den där gamla burken dekorvaxolja (från golvprojektet förrförra året) och prova på en överbliven brädstump? Vi har fram till helgen på oss att grunna vidare.

8 kommentarer:

 1. Wow, så fint det blev!
  Ni har ett så underbart trivsamt litet hus och allt ni gör blir så smakfullt!
  Ska bli spännande att se det helt färdiga resultatet!

  Ha en fin kväll!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 2. Supersnyggt! Platsbyggd bokhylla is da s**t. Kommer bli ännu snyggare med färg.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Nu har jag följt och läst dina inlägg om bokhyllan....så snyggt. Och vilket fint bord i hallen. Och en trevlig stund i trädgårdens tecken :)
  Ha de nu såå gott från Maria

  SvaraRadera
 4. Förstår att ni är nöjda. Så fantastiskt fint!
  /Jenny

  SvaraRadera
 5. Blev verkligen snyggt!
  Lycka till med färg valet!

  SvaraRadera
 6. Verkligen snygg bokhylla hi nu har i ert nya bibliotek! Varför inte måla den svagt ljusgrå eller vit. Det tror jag vore riktigt snyggt!

  Även fint litet hallbord som blev helt perfekt där! Kankse använda den färgen även på bokhyllorna?

  Vinterhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 7. Duktig snickarpåg! Förstår att ni är nöjda och det ska bli kul att se slutfinishen, hur färgen blir. Vi köpte ju Billy bokhyllor som vi byggde in, nöjda vi med.

  Jenny

  SvaraRadera
 8. Jag skulle kunna tänka mig hyllan i samma färg som väggen bakom. Då blir den ju liksom "inbyggd" också! Böckerna bidrar med variation. Siv

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!