onsdag 21 januari 2015

Platsbyggd bokhylla

En av fördelarna med att bo i ett litet samhälle är de lokala hantverkarfirmorna som finns i närheten. De är himla yrkesskickliga och de kommer ofta med relativt kort varsel. Som den här veckan, när jag sprang på vår ofta anlitade murare på ICA i måndags, spontant bytte ett par ord med honom om att bygga en bokhylla i röda rummet, och så skickade han hit sin snickare (samma duktiga kille som gjorde så fint i smatten förra året) på hembesök redan idag. Fantastiskt!

Tanken (som vi gått och grunnat på i flera år) är alltså att vi ska låta platsbygga en bokhylla i hörnan mellan de två fönstren i röda rummet. Det här är ett "dött" utrymme, som vi känner att vi inte riktigt fått till på ett bra sätt än. (Ni vet hur det kan vara när man möblerar lite tillfälligt, och så blir det kvar så i flera år.) Dessutom är vi fortfarande i skriande behov av fler bokhyllor, och IKEA-hyllor är inget alternativ eftersom både golv och väggar lutar åt alla möjliga håll. Nu ska det alltså byggas en väggfast hörnbokhylla, från golv till tak. 


Hyllan får en golvsockel, allmogelister på kanterna och en krönlist mot taket, för att se så där gammal och gedigen ut som vi vill ha den. Måla eller lasera gör vi själva sen; vi får grunna lite på vad som blir bäst. Har vi tur påbörjas snickrandet redan imorgon. Det blir nog hur bra som helst när det är klart! (Fast maken sörjer nog ändå lite att den stora tavlan med skeppet inte kommer ha någonstans att ta vägen...)

6 kommentarer:

 1. Tack för dina inlägg - roliga och givande.
  Jag tipsar om - trots att du inte bett- ' jaga ' vackra gamla glasdörrar , passande till bokhyllan. De blir ett smycke de.
  Lycka till
  Hej från anonyma mig -

  SvaraRadera
 2. Han får la sätta den i museet 😂 kommer bli vrålfint med en hylla där!

  SvaraRadera
 3. Blir nog fint med en hylla där. Det är roligt när det kan gå så snabbt från tanke till verklighet. Här har vi förberett några Billy bokhyllor för inbyggning men det kommer att ta ett tag innan vi kommer dit.

  SvaraRadera
 4. Kommer säkert att bli jättesnyggt! Och tavlan kan få stå i vårt förråd tillsammans med min makes stora tavla med ett skepp på... 😉
  /Miia

  SvaraRadera
 5. Syrran har precis gjort platsbyggda bokhyllor och det blev SÅ snyggt, kommer att bli kanonfint i det där hörnet! Tavlan kanske får nån lösning :-)

  SvaraRadera
 6. Låter jätte fint. Spännande! Hoppas det blir snickra av idag då:)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!