torsdag 22 januari 2015

Snickrande på gång

Här hemma har det minsann snickrats hylla under dagen, medan vi var på jobbet. Så roligt det är att komma hem framåt sen eftermiddag och veta att det väntar något nytt! Extra roligt är det naturligtvis när verkligheten överträffar ens förväntningar. Hyllan är egentligen bara ett "skelett" än så länge, men redan nu ser man hur himla bra det här kommer att bli. 


De första allmogelisterna har redan kommit på plats, längst ut på sidorna. Tänk så mycket de små detaljerna gör för känslan man vill åt. Vilken lycka det är att kunna skräddarsy en möbel precis som man vill ha den! Han är makalöst duktig, den lille snickarpågen!


Det övriga möblemanget står lite huller om buller i nuläget (av förklarliga skäl), men det kommer bli ett väldigt ombonat vardagsrum när allt kommer på plats. Och vilken lycka att vi snart kan packa upp alla våra böcker, som fortfarande ligger i kassar på vinden. Ett hem är minsann inget riktigt hem utan böcker, tycker jag. (Svenskläraren i mig som talar?)


Snickrandet fortsätter under morgondagen och kanske rentav blir klart till helgen. Sen får maken och jag börja fatta beslut om hur vi ska behandla träet. Målning eller lasering? Han är mer rustik (= trälasyr av något slag) och jag är mer allmoge (= linoljefärg av något slag), men just nu känns det som att det kommer bli bra oavsett vad vi kommer fram till. Vi får ju en helt perfekt bokhylla!

10 kommentarer:

 1. Det kommer bli hur fint som helst! O jag lägger min röst på en linoljefärg 😆💚

  SvaraRadera
 2. Det blir fint :)

  Jag röstar för linoljefärg. Jag är så tråkig så jag säger vit dessutom. Så det harmonierar med fönstren. Det blir ju nog "färgstökigt" med alla böcker sedan.

  SvaraRadera
 3. Fint :) Tror också på linoljefärg ;) //Victoria

  SvaraRadera
 4. Visst är det platsbyggd bokhylla man ska ha?! Är jättenöjd med min. Att sedan ställa dit alla böcker är rena julafton. Där har ni verkligen något att se fram emot.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Det kommer att bli sååå fint! Underbart och gediget med en platsbyggd bokhylla. Ser fram emot bilder och vilken ytbehandling ni väljer... :)

  Allt gott!
  Annica

  SvaraRadera
 6. Såå snyggt! Linoljefärg helt klart, grå? Men heter det svensklärare eller svenskalärare? Hjälp mig! Är en svensklärare inte en lärare som är svensk?
  Förvirrad Skorpa

  SvaraRadera
 7. Åh vad spännande att se hur det blir! Längtar tills vi får vårt "bibliotek" på plats - men det ligger mååånga år in i framtiden. Just nu är det lite tapetångest hos oss så du får gärna kika in på bloggen och kommentera vilken tapet du tycker vi ska välja. Ha det fint!
  /Jenny

  SvaraRadera
 8. Ska bli superspännande att se resultatet :-)

  SvaraRadera
 9. Jag, som har veto här, vill betsa den så den smälter in med resten av rummet.

  Linoljefärg har vi så vi klarar oss ändå...

  SvaraRadera
 10. Vilken bra idé! Ser ut att bli jättefint och passar bra in där.
  För mig hade det varit viktigt att ha en ytbehandling som lätt går att torka av. Att dammtorka vissa ytor är svårt, när dammet rullar sig, och det gillar itne jag.

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!