onsdag 15 juli 2015

En dos kultur

Regionmuséet i Kristianstad är ett himla trevligt ställe. De har alltid intressanta utställningar av mycket skiftande slag, och inträdet är gratis, så man kan komma och gå lite som man vill och hur ofta man vill. Lägg därtill utsökt god raggmunk med stekt fläsk på muséets egen restaurang och du har en riktig trevlig semesterutflykt. 

Idag hängde vi där tillsammans med svärmor och hennes väninna, för att i första hand skåda utställningen 'Blood Mountain', baserad på serietecknaren Liv Strömquists nya album. Jag har läst hennes tidigare seriealbum och hon är både finurlig och tankeväckande, får jag säga. Och säkert lite provocerande med för en del.

Bild från Regionmuséet Kristianstads hemsida

Just nu pågår också utställningarna 'Beam me up' med koppling till science ficion-genren inom litteratur och film,  samt 'Rymdresan' om Christer Fuglesang och hans resa ut i rymden. Jag passade på att göra ett test för att ta reda på huruvida jag är en lämplig astronautkandidat och fick som svar att jag förmodligen skulle vara en fara för både mig själv och andra om jag befann mig ombord på en rymdfärja. Det där förstår jag inte riktigt... Fast jag passar nog helt enkelt betydligt bättre med båda fötterna i myllan.

1 kommentar:

  1. Du lever verkligen upp till epitetet "kulturtant". Museet har jag bara besökt med skolklasser. Tur att man är lärare, annars hade jag aldrig kommit iväg på sådant. När jag bodde i Stockholm gick jag ofta på Dramaten och Stadsteatern men det finns inte riktigt samma utbud här nere.

    Kram!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!