torsdag 16 juli 2015

Kaputt tvättmaskin

I början av veckan lade vår fem år gamla tvättmaskin av. Mitt i en tvätt. Bara sådär. Utan att visa minsta livstecken. Jag fick håva ut den blöta tvätten i en balja, och sedan googlade vi efter en lokal vitvarureparatör, som var här imorse. Han meddelade ganska omgående att det var fel på elektroniken, att reservdelar kunde beställas från Italien för 2500 kronor och att det förmodligen skulle ta nästan tre veckor innan grejerna kom på plats. Suck...


Valet kändes inte så svårt; maken och jag fattade ett snabbt beslut om att istället köpa en helt ny tvättmaskin för nästan samma summa. (Nja, lite till...) Nu är den beställd på nätet och levereras hela vägen till Solhäll inom 2-5 arbetsdagar. Trist utgift, men tvättmaskin måste man ju liksom ha. Det var ju ändå tur i oturen att jag köpte nya trosor i Kristianstad igår, hihi!

(Och ja, bilden är gammal. Och ja, ljuset lutar kopiöst mycket med brinnande låga! Man kan ju nästan tro att det är Gryningspyromanen som har varit i farten...)

3 kommentarer:

 1. Usch, vilken tråkig utgift. Pengar som istället kunde ha använts i lokala trädgårdsbutiken eller till fantastiska loppisfynd... Nåja.
  Hoppas allt är bra annars!

  SvaraRadera
 2. Finns det någon tristare utgift än vitvaror som pajar?! Tror inte det. Jag har ju köpt två nya tvättmaskiner inom loppet av tre år, men andra gången berodde det på översvämningen. Nu har nya tvättmaskinen uppe i badrummet. Känns oerhört lyxigt att slippa gå ner i källaren för att tvätta.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det är ju bara inte klokt att en tvättmaskin bara håller i 5 år, innan man måste köpa en ny! Jag ser det som en utveckling i "slit-och-släng"- mentaliteten som råder inom flera områden! Telefoner, datorer är ju "gamla" bara efter ett par år! Tala om slöseri och dålig kvalitet!
  Himla trist med ert utlägg här! Man kan hoppas att ni får ett bättre exemplar, och som håller liiiite längre...!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!