söndag 12 juli 2015

Lite här och lite där

Jag har tillbringat hela dagen i trädgården. Idag blev det pyssel lite här och lite där. Gräsmattan blev klippt och flera rabatter har fått nyskurna kanter. Det är makalöst så propert allt genast blir!


Sen har jag ju naturligtvis gjort mig otaliga ärenden ner till mitt lilla växthus. Det har varit riktigt kvavt idag, så både dörr och taklucka har fått stå öppna. Än så länge ställer jag upp takluckan med hjälp av en brädbit, men jag funderar på att köpa en sådan där självöppnande grej från Willab Garden. Är den svår att fästa en sådan på ett växthus av ett annat märke, tro?


Jag slängde alla penséer, som nu är överblommade en gång för alla. Alla nydiskade krukor får stå på rad i gruset och torka. Nog är det något visst med gamla terracottakrukor?


Sen tog jag alla perenner som stod i lådorna inne i växthuset och planterade ut dem i rabatterna. Det blev nästan lite tomt på bordet där inne, men det blev genast trevligare när paprikaplantorna fick flytta ut hit från glasverandan inne i huset.


Ser ni att det faktiskt kommer små paprikor? När jag har skaffat hem lite ny planteringsjord, så ska jag plantera om dem  i större krukor.


Vid 16-snåret gick jag in till mannen och sade att "nu orkar jag inte mer idag. Jag ska bara plocka ihop lite där ute." Och så försvann jag i nästan två timmar till. Det är galet det där med trädgård.

3 kommentarer:

 1. Oj, så inspirerande det måste vara med ett växtnus, så många möjligheter som öppnar sej! Jag förstår verkligen din iver och lust!
  Så fint det blir och så dekorativt med krukorna på rad utanför!
  Ja, där trivs säkert paprikaplantorna som bäst!

  Härliga tider med ett växthus!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Det har en tendens att bli sådär i trädgården, man "ska bara" och så vips har det gått två timmar.

  Tycker absolut att du ska skaffa lucköppnare. De brukar gå att skruva upp på vilket växthus som helst, bara det finns något att fästa i. Mina sitter flera meter upp så man får stå högst upp på trappstegen och vingla när man ska ta ner "kolvarna" för vinterförvaring. (De innehåller någon vätska som inte tål för mycket kyla.) Men du kan väl nästan stå på golvet skulle jag gissa. Visst är det härligt med växthus?!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. På först bilden i inlägget - vad är det som klättrar uppför stammen? Har nämligen en stam/halvt träd på tomten som behöver lite grön kärlek och jag leker med tanken på att låta vildvin klättra på den.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!