onsdag 1 juli 2015

Mera växthusfix

Idag fortsatte vi fixa med växthuset. (Vi försökte ignorera att det råkade vara sommarens hittills varmaste dag, men det var lite svårt kan jag säga.) Efter en ny sväng till vår lokala byggbutik så ersatte vi den tillfälliga "grusstopparplankan" på baksidan av växthuset med en impregnerad sådan. Vi skruvade fast den i impregnerade träpålar, där jag så småningom också ska sätta upp ett kastanjestaket. Det blev en stabil kant som håller gruset på plats. 


Efter tips från flera håll (bland annat från Elin), så borrade maken sedan hål snett ner i träramen på växthusets alla sidor...


... och bankade ner 50 cm långa och 12 millimeter tjocka armeringsjärn genom träet och snett ner i marken. Sedan skruvade jag fast själva växthuset på ramen, och nu står allt superstadigt och förhoppningsvis redo att möta höstens stormar.


Nästa steg i projektet är ju egentligen att sätta upp nya lister och få alla glasrutor på plats, men jag hade en idé om hur vi skulle använda den där loppade grågröna träskivan, och den var jag naturligtvis tvungen att testa omedelbart och bums. Jag tog helt sonika symaskinsunderredet från uppfarten och skruvade fast skivan i den. Vips, så blev det ett planteringsbord med finfin utsikt rakt ut i moraset.


För att bordet skulle stå stadigare, så la jag några betongplattor i gruset. Det blev ju riktigt bra! Här kan man nog stå och påta lite framöver, eller vad tror ni? 


När jag ändå höll på och greja, så körde jag ett lass sten i skottkärran och lade runt stammen på min lilla hagtorn. Varför vänta till sist med finliret, när man kan göra det roliga först?! "Du kan ju strunta i glasrutorna och ha det som pergola", säger både maken och grannen, haha!


Fast nog ska glaset på plats. Det kan nog vara lite klurigt, men jag tänker att det är många veckor kvar på semestern. Någon större organiserad odling i växthuset i år lär det ändå inte hinna bli. Kanske testar jag iallafall en ruta eller två redan imorgon, kanske ligger jag i skuggan och äter körsbär. Vi får väl se vilket humör jag är på när jag vaknar!

6 kommentarer:

 1. Vilket roligt projekt! Och det kommer att bli så bra! Förresten är det redan bra. Särskilt med planteringsbänken.
  Ha en fin dag i morgon (tja och resten av semestern också såklart)!

  SvaraRadera
 2. Se bra ut!
  Spännande med kastanjestaketet.

  SvaraRadera
 3. Åh vad roligt att se det ta form! Och du gör det så fint runt omkring. Kommer absolut att bli ett nöje att stå där och pyssla!! =)

  SvaraRadera
 4. SÅ fint det blir!!!

  Klart man ser hur du står där med händerna i jord och krukor som fylls med sticklingar och fröer...

  Sommarkramar!

  SvaraRadera
 5. Fint som snus. Det är lite som att du leker växthus, när glaset inte är på plats. växthusteater! Fint ordnat runt och inuti redan!

  SvaraRadera
 6. Det funkar ju perfekt redan nu! Passa på att fika där innan glaset kommer dit, sedan blir det för hett! : )

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!