lördag 18 juli 2015

Pickande hemtrevnad

I smyg (och till min grannes stora förtjusning) drömmer jag fortfarande lite grann om att ha höns. Idag åt vi lunch på en gård (som jag får berätta mer om sen) där hemtrevnaden onekligen stärktes av bland andra den här lilla damens närvaro.


Det var inte så svårt att räkna ut vem den egentliga husbonden var, för han gjorde sig minsann hörd med jämna mellanrum så att vi inte skulle glömma bort honom. En särdeles stilig karl var han också!


Nog vore det hemtrevligt med några hönor som gick och pickade hemma i trädgården. En två-tre stycken, så där. Fast tupp förstår jag ju att jag inte kan ha. (Då skulle nog grannarna inte vara så förtjusta längre.) Synd på en sådan stilig herre...

6 kommentarer:

 1. En väninna till mig som är vegetarian har höns men ingen tupp får ändå ägg, som hon som vegetarian kan äta 😃
  så du behöver nödvändigtvis inte ha tupp 😉

  SvaraRadera
 2. Jag känner mig lite kluven till det där med höns. Samtidigt som jag gärna skulle vilja ha äggen och kan hålla med om den där hemtrevliga aspekten, så verkar det vara ganska riskabelt att ha höns i kombination med trädgård. De tar inte direkt hänsyn till vad som får ätas, sprättas runt i eller gräva ner sig i.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 3. Vi har några höns och det är väldigt trevligt att ha dem omkring sig. Vi har även en tupp som håller ordning på damerna och ja, han hörs. :) Vi bor i tätbebyggt område och har tillstånd för att ha tupp. Närmaste grannarna kollade vi ändå med innan. Vi har bara hörd positivt om galandet än så länge i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Oj så fin den herremannen va! Och ett kuckelikuuu är väl inte så farligt, jag tror man vänjer sej..det är som med klockan som tickar...

  SvaraRadera
 5. Klart du ska ha höns! Det är fantastiskt! Vi har haft våra i två månader och jag skulle verkligen inte vilja vara utan dem.
  Vi har tre hönor och får ca 2-3 ägg om dagen. Det är lite för lite för oss, så jag ska skaffa hem två hönor till. Någon tupp blir det inte här.
  Man behöver ju inte ha dem utsläppta i hela trädgården. Vår hönsgård är 32 kvadrat och det fungerar fint.

  Klart du ska ha höns. :-)
  /E

  SvaraRadera
 6. Klart vi ska ha höns! Nettan är också sugen 👏🏻👏🏻👏🏻 kanske svårare att få tant P med på spåret 😂🙈

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!