torsdag 30 juli 2015

Sibiriskt älggräs

Minns ni grannens och min hetsshopping av perenner på rean strax efter midsommar? Nu blommar mitt fyndade sibiriska älggräs 'Rosa Schleier', som namnet till trots får vita blommor. Jag köpte två plantor för 15 kronor styck och kände mig lite extra nöjd, eftersom de hade kostat 89 kronor styck till ordinarie pris.


Så skir och vacker den är! Schleier betyder väl slöja på tyska, gissar jag, och när man ser blommorna så förstår man nästan varför. Blommorna ser ut som om de är gjorda i fluffigt tyll, eller som sockervadd.


Just den här sortens älggräs gillar sol och blir cirka 70 cm högt, och det kan ju passa bra eftersom jag har planterat den längst bak i en av rabatterna på sydsidan. Den blev fin tillsammans med alunrot och lavendel i förgrunden. Rosen brevid är en märkligt uppstammad Penny Lane och på hörnet växer en bollformad dvärgsyrén.


Älggräs finns som bekant i rosa också. Eftersom den vita ger mersmak, så ska jag nog hålla utkik efter en rosa också. Annars får jag väl bege mig ut längs vägarna och gräva lite i vägrenen, för de brukar ju växa vilt där. Då blir det ju ännu billigare än 15 kronor, hihi!

1 kommentar:

  1. Åh, så vackert detta älggräs är! Du vet väl att det är en nyttoväxt också? Det hjälper visst mot allt möjligt har ingen koll för tillfället, och vet inte om den förädlade har samma effekt! Men vacker är den! Otroligt vacker, och påminner mycket om den andra vilda växten - brudbröd!
    Vilket fyndpris dessutom!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!