måndag 10 augusti 2015

20-kronorsbordet på plats

Jag förälskade mig i det lilla 20-kronorsbordet så till den milda grad att jag baxade runt det i hela huset i lördags kväll. Med 76 kvadratmeters boyta så kan man inte ställa in vad som helst var som helst, men när man har ett hem som är inrett nästan enkom med loppisfynd så är ju det mesta utbytbart. Den rangliga vita bänken ute i smatten åkte helt sonika ut i ladan, och se, bordet passar ju jättebra där under fönstret! 


Sen var jag ju absolut tvungen att piffa till det lite grann rent allmänt här ute. Murgrönan på båge snodde jag från glasverandan så länge, och min hemmamålade lemonadlåda (som egentligen är en gammal CD-hylla) får hänga med ett tag till. I den står blodapelsinläsk (som är skitäcklig) och DaVinci (som är jättegod) från Kiviks musteri.


Den blågröna plåtlådan, som jag hittade på skroten tidigare i år, får stå på golvet under bordet och härbärgera fula PET-flaskor. Smatten är ju trots allt ett utrymme som tjänstgör både som köksingång/farstu/skafferi, så lite praktiskt får det ändå vara. (Mina skitiga trädgårdsfoppatofflor står minsann i hörnet bakom ytterdörren, hihi!)


En bukett blommande daggkåpa lyser upp i kannan på det gamla pottskåpet där vi förvarar konservburkar. Den limegröna färgen är verkligen underbar!


Så slutet gott, allting gott; det lilla bordet har hittat hem. Och fröken Grön är så där tramsigt nöjd som hon så ofta blir när något blir bra. Måla om bordet eller låta vara, det är frågan. Vad tycker ni? Jag låter det vara som det är ett tag, så får vi känna efter.

6 kommentarer:

 1. Men åh, vad fint allihopa är!!!

  SvaraRadera
 2. Så fint..o inte behöver du måla om det, passar bra som det är! Lemonad som smakar skit, hihi....då får den pryda sin plats i lådan för det ser himla bra ut!

  SvaraRadera
 3. Fint och charmigt ser allt ut! Tycker bordet ser fint ut som det är. Det är kul att följa dina Loppis fynd. Va kul att du varit på Klinta. Bloggade med förra ägaren, men det var ju ett tag sen:)

  SvaraRadera
 4. Vilket fint litet bord.
  Hanna

  SvaraRadera
 5. Hej..

  Det blev ju jättebra !! Som vanligt när du inreder, kollar ofta in här, är väldigt avis på din energi och din blick vad gäller trädgård, suck, jag har en gräsmatta som bara är, har lite planer för det, men svårt att komma till skott å sätta ner spaden, men...snart kanske jag får lite av din energi och sätter igång.
  Vad gäller border tycker jag absolut att du ska låta den vara, är så fint när saker har sin ursprungniga färg kvar, blir med själ då, tycker jag. Är så trött på alla som målar allt vitt nu för tiden (inte för att jag tror att du väljer att måla den vit), det är lika illa som när furu var inne och alla lutade av allt som dom kom över.

  Grönt är fint tycker jag med... :)

  Hälsningar / Anneli

  SvaraRadera
 6. Jag älskar ditt kök!
  Så himla ombonat och fint.
  Annika

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!