söndag 2 augusti 2015

Antiksöndag

Idag var det antikmarknad här i byn, och vi hade vänner från Blekinge på visit. Med sig hade de en present till oss (mest MIG!), som verkligen vinner titeln som dagens i särklass finaste antikvitet: En läslampa i den perfekta gröna nyansen, med restaurerad elsladd. Tusen tack, A och H! (Jag grunnar på hur vi har förtjänat en så fin present...)


På antikmarknaden (som äger rum på marknadsplatsen 200 meter längre upp i backen) spanade jag först in en jättefin grönmålad gruskratta, men jag tänkte att jag skulle gå hela varvet innan jag bestämde mig. Mot slutet hittade jag den här trästegen, som jag köpte istället. Jag har letat efter en sådan ett tag, och den här var både fin och kostade ungefär hälften av de jag sett tidigare. Just nu står den nere i köksträdgården, men den kanske hamnar någon annanstans sen.


"Vi mötte maken din," berättade grannarna tvärsöver gatan när jag sprang på dem vid ett av stånden. "Han hade köpt en kratta." Jag fnissade när jag insåg vilken kratta han hade köpt, helt ovetande om att jag hade tittat på den en stund tidigare. Mycket riktigt stod den gröna gruskrattan mot väggen på norrsidan när jag kom hem. Han vet vad jag gillar, min gubbe!


En sväng till skrothandlaren här i byn blev det också, innan vännerna körde hem. Det är världens bästa ställe att ta med gäster till, för alla blir helt begeistrade över alla coola saker som finns där. "Glesbygd" är onekligen ett paradis för skattletare!

4 kommentarer:

 1. Skitsnygg lampa och helt underbar kratta! Du har tur du!

  SvaraRadera
 2. Ja, en sak- och skattletare är du verkligen och du verkar ha hamnat på helt rätt plats här i livet! :)
  Helt ljuvlig lampa! Åh, man dör ju nästan!!!!
  Krattan är ju underbar! Vilken tur du har, att ni har samma intentioner liksom!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Så fin lampa! Påminner om en lampa vi hade på landet när jag var barn. Blev lite sentimental:-)

  SvaraRadera
 4. Helt underbar kratta - vilket kap och vilken jättetrevlig lampa, passar såå bra hos dig !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!