onsdag 5 augusti 2015

Fjäderastilbe

Naturligtvis kunde jag inte hålla mig från att köpa växter redan idag. (Men ni trodde väl inget annat!) Tag-tre-betala-för-två-erbjudande hos Växtmästaren i Osby resulterade i hela sex stycken fjäderastilbe (Astilbe Simplifolica) med namnet 'Sprite', som jag sedan planterade på en och samma sida längs vår nya lilla stentrappa.


Jag älskar astilbe i alla former och har det på flera ställen i trädgården här hemma, men just den här sorten ska visst fungera extra bra som marktäckare. Den är nämligen lågväxande (30 cm) och har ett kompaktare och frodigare bladverk än vanlig astilbe.


Den ljust rosa färgen är verkligen ljuv! Tänk, jag gillar inte rosa någon annanstans än i trädgården, men där gillar jag den desto mer.


Med ny markduk kunde gruset också komma på plats på den lilla platån. Jag älskar grus och sten i kombination; det är verkligen världens bästa "quick-fix" för ett bra resultat!


De svarta kantiga stenarna blev ännu snyggare med gruset som kontrast. Mer sten ska på plats på sina ställen, och markduken ska klippas bort lite här och där, men nog ser man redan nu att det här kan bli riktigt bra. 


På sikt ska jag gräva vidare en liten bit in mot baksidan på växthuset och plantera lite buskar av något slag där. Lagom tuktat får vara mottot i moraset!

5 kommentarer:

 1. Åter igen, vilken markduk har du nu använt ? Ser ut som presening :) Och sen är det vanligt gårdsgrus som du har lagt på, ser mycket snyggare ut än mitt gårdsgrus. återkom , är du snäll.

  Du har verkligen öga för det snygga måste jag säga..

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elisabeth! Jag har svarat på dina frågor i kommentarsfältet på din blogg, men ser inte om det "fastnade". Svarar dig här med, för säkerhets skull.

   Markduken som syns på bilderna är urdålig, så den rekommenderar jag inte. Däremot finns det en superbra sort på Biltema som jag hellre använder. Köp den!

   Gruset heter naturgrus 8/12 och kommer från en vanlig grusleverantör. Det är dock blött på bilden och är ljusgråare när det är torrt. (Samma som i köksträdgården.)

   Hoppas svaren var till hjälp. Tack för den snälla kommentaren! 😀

   Radera
 2. Jättesnyggt med olika former och färger på stenarna och astilben fint fynd.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Visst är det kul när allt faller på plats sådär, det är då fint med rum efter rum som blir när man ställt in något stort. det känns så sjlvklart allting när man bara följer det som är på platsen. Mycket fint blir det, ormbunkar till det blir ju alldeles lysande. Vet inte hur skuggigt du har det men det finns ju en liten ormbunksmarktäckare, supersöt. Kommer inte ihåg namnet men det är en bräken.

  SvaraRadera
 4. Mycket snyggt med sten, grus och astilbe!
  Och i morgon blir det visst fint även här:)
  Trevlig helg

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!