fredag 7 augusti 2015

Klinta Kryddor & Grönt

Jag stämde träff med en kär väninna som bor i Lund. Vi bestämde oss för att köra ungefär halva vägen var och möttes vid kryddgården Klinta i närheten av Bosjökloster. Det ligger längs väg 23 och är ett sådant där ställe jag nog har kört förbi 100 gånger men aldrig stannat vid. Idag blev det äntligen av.


Kryddgården har egentligen sålts och nya ägare tar vid i höst, men de gamla ägarna håller fortfarande öppet. Det kändes nog lite att de har börjat trappa ner på saker och ting, men det var fortfarande väldigt fint att gå runt i de olika trädgårdsrummen och titta. Jag hade ingen kamera med mig, men knäppte några bilder med mobiltelefonen.


God lunchfika blev det med. Just då kom det ett riktigt skyfall (som SMHI hade missat att berätta om igår), men vi satt i det stora fina växthuset och där var det riktigt mysigt inrett med antika bord och stolar och dignande kiwigrenar i hela taket. Regnet försvann lika snabbt som det kom, och sen kunde vi strosa runt och titta igen.


Jag hoppas de nya ägarna planerar att fortsätta verksamheten, för här stannar jag gärna och fikar igen. Och nästa gång kanske jag lyckas bättre med att få med de vackra blommorna på bild, hihi!

1 kommentar:

  1. Det var en ny bekantskap för mig. Där har jag aldrig varit. Ser ut att vara ett spännande ställe.
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!