onsdag 19 augusti 2015

Tassa runt

Det ljuvligaste jag vet är att komma hem från en lång dag inomhus på jobbet och veta att jag kan tassa runt i trädgården flera timmar. Vattna lite, dra ett ogräs här och där och bara njuta av kvällens stillhet. Ikväll var en sådan kväll. Jag började med att pyssla om min lilla hängsälg och dess lobeliakompisar. Bådadera har tagit sig riktigt fint i sommar. 


Vid ladan har en vit stockros äntligen slagit ut i blom. Tänk att en enda planta kan få så många stänglar! Blåregnet har varit seg att etablera i den karga marken, men i år växer den minsann till sig. Undrar just hur många år man ska vänta på blomning...


På framsidan av huset växer ytterligare ett par stockrosor. De är maffigt rosa, och blommar för andra året. Jag älskar stockrosor! De passar så bra i den typen av trädgård jag vill skapa.


Klätterrosen Rosenholm, som jag planterade i höstas, har onekligen varit en angenäm bekantskap den här sommaren. Det dröjde länge innan den började blomma, men nu gör den det verkligen med besked. En ganska snabbväxande sort, får jag säga; den drar iväg upp längs rosbågen i rasande fart och har redan nått mittpinnen där uppe.


På laduväggen hänger en småblommig sommarblomma, som jag har tappat namnet på. Den står i gassande sol mest hela dagarna och verkar älska det. Jag gillar småblommigt i mina krukor! Mera sånt nästa sommar.


På södersidan har en rosenvial slingrat sig upp i ett gäng med rosenflockel. Fint med lite tidig blomning, innan de riktiga blommorna slår ut!


Nu har jag tankat ny energi, som förhoppningsvis räcker till klockan 16.00 imorgon. Då får jag åka hem och tassa runt i min trädgård igen!

3 kommentarer:

 1. Ja visst är det härligt att gå sina rundor i trädgården efter en dag inomhus på jobbet. Du har så fint!! Här vissnar det mesta i takt med torkan :-( Minns inte när det regnade ordentligt senast. Jag vattnar det mest akuta men vi har egen brunn så man får vara lite sparsam.
  Väldigt fin klätteros, den ska jag lägga på minnet :-)
  Kvällshälsningar, Katarina

  SvaraRadera
 2. Jag känner igen känslan, när man bara kan gå omkring och njuta!
  Du har verkligen så fint i din trädgård och så många härliga växter!
  Tänk att du har ett blåregn! Hoppas att det blir blomning så småningom.
  Vackra stockrosor!
  Ja, det gäller att bara njuta av denna underbara augusti!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Ser jätte fint ut hos dig! Sådde stockrosor som tyvärr vissnade ner...Kul med Blåregnet. Ser ut som Tvillingsporre i ampeln på väggen.
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!