tisdag 25 augusti 2015

Vemod och skörd

Om man betänker att det här faktiskt är den sista tisdagen i augusti, så blir man smått vemodig. Därför låtsas vi inte om det, utan gläds istället över de nästan 10 millimetrarna regn som har fallit under det senaste dygnet. Gott att slippa vattna ikväll!


Glad är jag också över årets skörd av gul lök, hur liten den än må vara. Jag drog äntligen upp dem idag, och nu hänger de på tork i växthuset.


Snart är det också dags att skörda årets första chilifrukt; en knallröd habanero. Huruvida vi vågar oss på att använda den i matlagningen återstår att se...


Nu håller jag tummarna för att tomaterna och gurkan här inne får tillräckligt mycket sol för att hinna mogna innan säsongen 2015 är slut. Jag ser redan fram emot nästa odlingsår, då vi kan använda växthuset redan från början och förlänga säsongen. Fast jag önskar ändå att den här sommaren ska vara ett tag till...

4 kommentarer:

 1. Åh, tänk den som ändå kunde visa 10 mm i vattenmätaren.. här får vi inte vattna, inte med slang i alla fall, och kanna mäktar man ju inte med hela trädgården, så nu är det torrt och trist!
  Nej, välkommen regn om det kommer nåt!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 2. Här har det också varit världens torka. Igår kom det äntligen regn och vi har också fått ca 10 mm, så skönt!! Jag har ledsnat på att vattna och försöker spara på vatten så gott det går (har egen brunn...). Endast krukor och nyplanterat har fått nåt.
  Go kväll!
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Håller med bara lite sommar till.....
  Regnet var nog räddningen för min trädgård.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Fånga sommaren går ju inte, men alla dina vackra gröna inlägg finns ju kvar sen när snålblåsten och gråheten sätter in på allvar! Och du är ju lite av en mästare på att skapa värme inomhus även på vintern. Läste en rolig grej ur en 1700-talsträdgårdsbok. Ta in kålplantor och sätta i kruka för att kunna skörda hela hösten, tror att det kan ha varit grönkål. Om tomaterna vill ha sällskap alltså =)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!