onsdag 7 oktober 2015

En prioriteringsfråga

När jag kom hem från jobbet idag hittade jag en halv äppelpaj i kylskåpet. Den hade blivit över efter fikat i söndags, (jodå, vi orkade bara äta en halv paj på två personer), och eftersom det redan har hunnit bli onsdag så vågade vi inte ta några risker och låta den stå ännu längre. Jag menar, att slänga äppelpaj måste ju vara något av det mest hädiska man kan göra. Sålunda gjorde vi nyss en akut insats och åt upp den andra halvan. 


Vi tog det säkra före det osäkra och åt pajen FÖRE middagen. Det kändes helt enkelt alldeles för riskabelt att vänta till efteråt. Tänk om vi inte hade orkat äta den då? Här är prioriteringsordningen helt glasklar! Nu börjar det bli dags att laga middag. Det blir korv med bröd, för vi orkar inte äta något annat...

8 kommentarer:

 1. Rart at høre at der er nogen med prioriteringerne i orden :-)

  SvaraRadera
 2. Mums vad gott har precis skördat hallon ,,kanske blir det hallonpaj här!

  SvaraRadera
 3. Ha ha man kan inget annat än skratta.
  Ärligt och härligt!
  Ni kommer nog att överleva.
  Annika

  SvaraRadera
 4. Ja, varför inte?! Är man vuxen så får man ju göra som man vill. Själv såg jag dock till att jag ätit ordentligt av blomkålscurryn innan jag började mumsa Polly Rocks (the Dregen edition). Min senaste last. I jämförelse med det är ju äppelpaj rena hälsokosten.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Frågan man ställer sig är ju hur pajen ens kunde överleva ända till onsdagen? Har ni varit bortresta...? ;-)
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 6. Nej, äppelpaj är ju inget att spara på, klart man ska äta den....helst före middagen! Den ser jättegod ut, med vaniljsåsen till dessutom! Jag har gjort samma sak ikväll, efter körövningen - äppelkaka från gårdagens rep här hemma - jättegott! Nästan godare när den får stå till sej lite! :)
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Förstår exakt vad du menar. I fråga om både att slänga mat och risken att inte orka äta upp. Hur många gånger har man inte gjort så, liksom.

  Kramen

  SvaraRadera
 8. Bra ordning på ätandet, man ska äta det godaste först! Min svärfar (tysk) ville alltid ha tårtan först och sen fyllde han på med bulle, tydligen vanligt i Tyskland! Äppelkakan ser jättegod ut! Jag förstår er!
  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!