söndag 25 oktober 2015

Över smålandsgränsen

Söndagsmorgonen började bra. Med den extra vintertidstimmen vi fick under natten till idag, så kunde jag sova extra länge utan att skämmas. När jag väl hade fått benen över sängkanten och lite frukost i magen, så körde maken och jag på en liten utflykt för att titta på de brinnande höströda träden.


Som av sig självt körde bilen över smålandsgränsen, upp till Gottåsa Antik. (Längs väg 23 någon mil eller så norr om Älmhult.) Här finns alltid mycket fint att titta på, och den gamla stenladan i sig är riktigt storslagen. Vi brukar inte komma tomhänta härifrån, och det gjorde vi inte den här gången heller.


Jag köpte en smidesgrej med krokar att hänga på väggen. Antingen ska jag nog försöka göra plats för den i köket, eller så hamnar den kanske nere i tvättstugan. För att hitta vettigt fotoljus, så hängde jag upp den på en befintlig spik ute på glasverandan så länge, och här passar den ju också. Kanske kan det bli en kryddtork till nästa sommar?


Ja, sen vet ni ju att jag har talang för att köpa smått galna grejer, som inte riktigt går att förklara. När jag stod där bland alla fina antikviteter så kändes livet plötsligt meningslöst utan en getformad kanna till kaffemjölken. Haha! Jag säger då det... Obotlig är nog bara förnamnet på åkomman jag lider av.


På vägen hem körde vi inom IKEA i Älmhult för att köpa förvaringslådor att ha på vinden och nya kuddar till sängen. Värmeljus och vanliga ljus blev det naturligtvis också, men det behöver man ju nästan inte säga. Vi passade på att äta middag när vi ändå var där, och jag festade till det lite extra med en Halloween-bakelse i efterrätt. 


Nu sitter jag hemma i soffan och kuckilurar i den tidiga skymningen. (Att det blir mörkt tidigare är ju nackdelen med vintertid, men det där med en extra timme på morgonen uppväger allt.) Det är nog dags att sätta på lite eftermiddagskaffe, så att jag får inviga min nya mjölkkanna, hihi!

5 kommentarer:

 1. Mjölkkannan är ju get-tesnygg! Och första bilden med bladen är ljuvlig - årets höstfärger måste slå någon form av rekord, har aldrig varit med om maken!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig utflykt och vilken glödande rönn! Jisses vilken färg!
  Ja, den möjlkkannan var verkligen exeptionell! Har bara sett den i form av kossor, men en get....! Kul är den i alla fall! :)
  Ja, visst är det skönt när man får sova lite längre utan att få dåligt samvete! Så känns det verkligen! Trist dock, med mörkare kvällar!
  Ha en fortsatt skön söndagskväll i soffan!
  Kram och tack för rar kommentar hos mej!
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Vad lustigt där var jag för någon vecka sedan.
  Kul att även följer mig på insta. När kommer du dit?
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ett passivt konto på Instagram. Tycker inte riktigt att formatet passar mig. Tänker mest att det skulle innebära ytterligare en plattform att hålla uppdaterad. Jag är nog lite 'old school' som fortfarande gillar bloggandet bättre. 😊

   Radera
 4. Vilken lyx ni verkar ha omkring er, av loppisar , det verkar vara många fina fyndställen där ni bor
  Jättekul

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!