torsdag 1 oktober 2015

Övervintra eller inte?

Jag är i valet och kvalet. Ska jag strunta i att övervintra min mårbackapelargon, eller ska den få hänga med en säsong till? Den är inne på sin tredje sommar, men tog verkligen extremt god tid på sig att vakna till liv i år. Först i slutet av augusti började den så äntligen blomma, efter att ha stått och sett makalöst tråkig ut större delen av senvåren och sommaren. Ska jag inte bara strunta i den och helt sonika investera i nya exemplar som redan blommar nästa år? Jag tror nästan jag lutar åt det.


Nu har jag iallafall slängt in hela krukan i växthuset tills vidare. Kanske förbarmar jag mig och slänger in den i källaren en vinter till; det är ju inte riktigt så att den står i vägen där eller så. Jag kan ju alltid köpa nya exemplar OCKSÅ. Så får det nog bli...

6 kommentarer:

 1. Hej
  Går i samma funderingar det är bara det att jag har så många så jag måste nog.
  Har som sagt inte bestämt mig ännu.
  2 stora skall jag spara på iallafall.
  Det är ju fördelen om man sparar på dem de blir större för varje år.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Tänker likadant. Kan tycka att det är ok att de blommar sent. Inser att det som skaver är mer handlingen att kasta levande växter på komposten. Är mer och mer inne på att ha ett bord utanför häcken med växtloppis. Ta en blomma och sätt in en peng på Läkare utan gränser.
  Kram

  SvaraRadera
 3. För mig handlar det också om att det är så svårt att slänga dem. Jag har mina i övervintringsväxthus inne i växthuset och några stryker med av mögel under vintern, men några överlever och det är faktiskt ganska kul. Och som sagt, de blir ju större för varje år så man får en maffigare planta till våren.
  I år ska jag kanske också testa att ta in någon av dem, är inte så bra på inomhusväxter men då gör det inte så mycket om den stryker med...
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 4. Precis! Varför välja när du kan göra båda; spara och köpa nytt.
  Jag har nog inte hjärta att slänga bort mina trots att de har en alldeles för stark rosa färg som inte är särskilt snygg. Möjligtvis får de frysa lite för länge ute.
  Tycker denna Mårbacka har en så mjuk, söt, rosa färg. Den är fin!

  SvaraRadera
 5. Den är verkligen fin ....NU! Jag känner igen mej - ska man eller ska man inte?
  Hos mej blir nog köksbordet fullt på torpet med övervintrare!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Det är samma sak här, jag brukar spara alla såvida inte det är någon som har helt galen färg, men i år har jag varit tuff. Faktiskt så har jag tagit sticklingar av de största och går det så går det, jag tänker att de får bättre plats om jag sätter dem i en liten kruka. Det är dom jag absolut inte kan göra mig av med. Har inte direkt någonstans att förvara dem så de brukar stå i mina vanliga fönster och det är inte kul till jul tex när man vill ha julstjärnor och amaryllisar. Rätt hanterbart med dom jag har sparat nu, så jag tror jag är nöjd. Och det går ju alltid att köpa nya om man ångrar sig.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!