fredag 2 oktober 2015

Sockerknarkare

Måhända är vi inte bäst i världen i PISA-rapporten, men vi svenskar toppar iallafall statistiken när det gäller störst intag av smågodis. 17 kilo godis proppar den genomsnittlige svensken i sig varje år, och jag får nog erkänna att jag definitivt är en av dem. Att bjuda mig på exklusiv choklad och dyra tryfflar är lite som att kasta pärlor för ett svin; billigt lösgodis ska det vara. Ja, jag är nog lite av en sockerknarkare, faktiskt.


Till min stora förvåning har jag ändå gått och blivit lite "sockermättad" de senaste månaderna. Jag klarar helt enkelt inte riktigt av att kränga samma kopiösa mängder som tidigare. Om inte annat så har jag blivit gammal nog att förstå det ohälsosamma i att proppa i sig en massa socker, färgämnen och emulsionsmedel. De där små papperspåsarna som de har börjat med på vår lokala mataffär rymmer numera en alldeles lagom stor fredagsbelöning. För att ligga lite på soffan och moffa är ju ändå en himla skön start på helgen!

5 kommentarer:

 1. Lösgodis är sällan jag köper fast jag kan bli sugen, jag får så ont i magen av det. Vet inte varför, jag äter knappast mycket åt gången men det kanske är att det blir sån blandning. Choklad däremot ... Kan äta hur mycket som helst. Och utan att få ont i magen, så valet är givet.

  SvaraRadera
 2. Jeg var for nylig i Stockholm med mine voksne børn, og på vejen derop styrede min søn bilen inden om Godisflyget som ligger ved motorvejen ret tæt på Danmark. Hold da op hvor er slik billigt hos jer. Det var et helt slikslaraffenland for danskere - og der var faktisk kun danske kunder da vi var der :-)
  God weekend - med eller uden slik ;-)

  SvaraRadera
 3. Amen hallå - man får faktiskt inte lägga ut den typen av bilder när sådana som jag kan råka se dem precis när sötsuget slår till och affären redan har stängt!!
  Kram
  Elin :-)

  SvaraRadera
 4. Liten påse är bra tips. Jag kör på att norpa innehållet från andra familjemedlemmar. Känns lite lagom det med :)

  SvaraRadera
 5. Tro det eller ej här är en till. Men jag har dragit ner otroligt på det hela och äter nötter istället. Ikväll har jag allt lite absintens inget sött alls hemma.Kanske det kan bli en liten påse imorgon?
  Torkad frukt funkar bra när man är som mest sugen.
  Har torkat björnbär, plommon, äpplen och jordgubbar.
  Ha en skön söndag
  Annika
  Vad flitig du är med inläggen.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!