onsdag 4 november 2015

#nohate

Språknörden i mig fascineras och förtjusas alltsomoftast av alla nya ord som ständigt ploppar upp i vårt svenska språk, men ibland önskar man ju verkligen att orden inte hade behövts. Som näthat, till exempel. Idag råkar det vara No Hate-dagen; en del av Europarådets kampanj för att främja mänskliga rättigheter, demokrati och jämställdhet på internet. "Nätkärlek vinner alltid över näthat" är dagens paroll, och det vill jag ju absolut skriva under på. Mer om kampanjen kan ni läsa HÄR.


Jag måste ändå tillägga att den del av internetvärlden som jag rör mig i faktiskt har varit synnerligen förskonad från "troll" och andra elakingar. För mig är "Blogglandia" en fantastisk plats att vara, där varje dag känns som en manifestation av nätkärlek. Tack för all härlig energi som flödar här!

5 kommentarer:

 1. Ja, det vore verkligen bra om det inte fanns något behov av ordet näthat, speciellt för alla unga som idag drabbas av detta. Hemskt! Såg din blogg hos Annika Christensen tidigare i somras och blev inspirerad att titta in och så tänkte jag att jag borde lämna en kommentar också. det är en jättefin blogg du har.
  Allt Gott! Anna-Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du tittar in! Och fint namn har du med! :-)

   Radera
 2. Ja, tyvärr behövs "nohate" kanske mera än nånsin just nu, känns det som!
  Fin bild och med "Förklädd gud" i bakgrunden - ett av mina favoritstycken!
  "Vem spelar på sin pipa..."
  En fin torsdag önskar jag dej!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att du känner igen noterna! Du är fantastisk, Lisa! (Men det visste jag ju redan.)

   Radera
 3. Falkögon och -öron när det gäller musik, vet du! :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!