söndag 1 november 2015

Piff på kökstrappan

Häromveckan köpte jag en smidesdekoration på byns finaste lilla blomsteraffär. Den är ett slags mellanting mellan en väggkonsol och en hängkrok, och jag tänker att den är till för att hänga amplar eller liknande i. Det är iallafall vad jag tänkte ha den till. Idag skruvade jag upp den på brädväggen till vänster om ytterdörren. Den var egentligen gråmelerad när jag köpte den, men jag spraymålade den matt svart för att den skulle passa in bättre med stuprören, ledstången och alla andra detaljer på huset som också är svarta.


Jag hade redan en stor frodig murgröna som har stått i köksträdgården tidigare, som jag planterade om i en gammal hängkorg. Kryssbollen som stod här på trappan tidigare började se tråkig ut, så jag gjorde ett litet man-tager-vad-man haver-stilleben istället. 


"Betongkottarna" köpte jag på skroten förra hösten, och de rostiga gamla redskapen kommer från gömmorna i ladan. Pumpan är årets Halloween-pumpa, som jag faktiskt aldrig brydde mig om att karva. Det är jag glad för, för nu kan den hänga med ett tag till.


Murgröna är en klar favorit här hemma, både inne och ute, alla tider på året. Så fint, så fint!


Nu får nog pysslandet fortsätta inomhus, tror jag. Dammsugaren borde ha fått komma fram redan förra helgen, så nu är det no mercy. Bäst jag äter de där smuliga morotsmuffinsarna först ...

5 kommentarer:

 1. Fina kottar!! Murgröna har jag inte tur med, möjligen nån liten krake utomhus... plockade ett skott med mig från England i våras som planterades ner i somras. Återstår att se nästa år om den klarat sig...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Ja så fint det blev, sådana kottar så fina. Har länge funderat på att göra sådan i lera,, men kanske ska köpa färdiga istället enklare!

  SvaraRadera
 3. Måste vara härligt att kunna plocka fram gamla fina redskap ur gömmorna?! Att hitta kottar på skroten verkar ju lite otippat. Hur fina som helst! Murgröna är en favorit här också, men bara ute. Inomhus får de bara spinn.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 4. Så trevligt och välkomnande på din farstubro! Inte illa att hitta dekorationer på skroten och i ladan... :)
  Allt gott!
  Annica

  SvaraRadera
 5. Vilken härligt frodig murgröna! Jag gillar också murgröna men om jag har dem inomhus får de alltid spinn och dör. Får kanske testa att ha dem ute eller i växthuset.

  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!