tisdag 28 februari 2017

Ingång till köksträdgården

Haha, ja ni fattar ju att jag lider av seriös vårlängtan, eftersom jag låg en hel dag före i kalendern i gårdagens inlägg. (Vilket jag ändå har rättat till, så här i efterhand.) Men IDAG är det iallafall bara EN dag kvar till mars, så hurra IGEN!

I väntan på våren sitter jag och drömmer om sommarens kommande projekt. Ett av dem tror jag bestämt blir att försöka fixa till en trevligare ingång till köksträdgården. När jag satte upp kastanjestaketet för två somrar sedan, så lämnade jag bara ett "hål" där plattor och grus tvärt övergår i gräsmatta. Nog borde man väl kunna göra något roligare här? En portal av något slag, kanske? Och kanske en halvcirkelformad "dörrmatta" av smågatsten ut i gräset?


Ni minns kanske att jag spontanköpte en gammal trägrind på Skattegården i Ödeshög i somras, som nog skulle kunna komma väl till pass här. Jag behöver renovera den lite grann; slipa, måla om och fixa till nya spjälor på ett par ställen, och så måste jag slå ner lite rejälare grindstolpar att fästa den i. Hur svårt kan det vara? Inte så himla svårt ändå, tänker jag, som den inbitna optimist jag är.


Ser ni det framför er? Rosor som ramar in min nya portal? Eller varför inte kaprifol? Och min nymålade fina grind, som står lite så där välkomnande på glänt? Fast allt ska fortfarande vara lite lagom snett och charmigt, så att det inte blir alldeles FÖR prydligt. Jag gillar när det ser lite hemmagjort ut, och kastanjestaketet inbjuder ju också till något som är lite lagom spretigt. Jag ska nog ta och leta lite inspiration här på nätet och i gamla inredningstidningar. Förslag mottages med tacksamhet! 


Och nu kom maken hem med semlor, fettisdagen till ära. Mumsfilibabba, vilken finfin start på min mitt-i-veckan-ledighet! 

3 kommentarer:

 1. Tycker det ser jättefint ut som det är, men en grind där och "vad du nu hittar på" blir säkert jättebra det också! För vi vill ju ordna och fixa, eller hur! Grinden är för övrigt väldigt fin och kommer att passa utmärkt där!Ja, nu är det "nästan" så att man börjar längta lite, eller hur! ;)

  Ha en skön tisdagkväll, lite "lillfredag" för oss som är lediga i morgon ;-)
  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Kommer bli hur näpet som helst med den lilla grinden mot ditt lilla hus...Lite Beatrix (Beatrice?) Potter vibbar! Så rart!
  Skorpan

  SvaraRadera
 3. Underbar grind - kommer att blir hur fint som helst !
  Och visst ser jag bilden med rosenportalen och grinden på glänt.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!