lördag 4 mars 2017

Det ÄR vår!

Vem bryr sig om att det bara är fyra grader varmt och regn? Det ÄR vår, så det så! Sålunda drog jag på mig gummistövlar och regnrock och klafsade ut en stund efter lunch. Det blev storstädning och såpaskurning av bordet på hörnan, och sedan lite vårigare pynt där. 


Narcisser i kruka köpte jag ju redan i onsdags, och nu fick även betongkrukorna jag köpt på mig lite då och då under vintern komma till användning. Grön mossa hade jag sparat i en påse sedan advent. Det är ju lika fint i krukorna i mars! Nu behövde jag bara blöta upp den, och så kom den till användning igen. Och så fick gjutjärnskaninen (andra har en gjutjärnskaMin, men jag har en gjutjärnskaNin) komma fram från vinterförvaringen i ladan. När den är regnblöt ser den ut som om den är gjord i choklad, mums!


Det blev lite tomt i hörnet mot stupröret när jag tog bort de röda skidorna, och jag ville ha något annat som kom upp lite på höjden där. Jag stoppade ner en lavatäckt gren från vårt gamla päronträd i en av fyndkrukorna från i onsdags. En "Ernst-installation", kan man nästan tro, höhö!


Nere i växthuset hittade jag en grönmålad plåtkanna, som jag fyllde med knoppiga forythiakvistar. (Den där forsythian skulle för övrigt behöva klippas ner rejält.) Sen fyllde jag som vanligt på med småplock från gömmorna i ladan. More is more, är som vanligt honnörsord när jag grejar; i synnerhet utomhus. Jag gillar när det ser ut lite som i en blomsteraffär, hihi!


En gisten gammal pall fick ersätta den gröna lådan till höger om bordet, men en liten barrig grej från julen fick faktiskt vara kvar. Den är ju fortfarande så frodigt ljusgrön och fin!


Markbeläggningen på uppfarten har sjunkit undan rejält under vintern, vilket syns tydligt längs husgrunden. Vi får nog fylla på med lite nytt grus i sommar.


Aldrig mår jag så bra som när jag får klafsa omkring utomhus i gummistövlar och pyssla med något. Och det bästa av allt är att säsongen just har börjat. I love it!

7 kommentarer:

 1. Tjoho! Regn men ändå vår, de gillas. Tjoa till om du tänker klippa din forsythia, så hämtar jag alla grenar, om jag får? ☺️
  /floristen 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får du absolut! Frågan är bara när jag får tummarna ur... ☺️

   Radera
 2. Visst är det vår! Fåglarna kvittrar, snödropparna blommar och det luktar jord och det är klafsigt i trädgården. Du har gjort så fint på bordet och Ernstinstallationen är jättefin - i väntan på sommarblommorna. Det är härligt att gå ute och pyssla och dona efter vintern.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Åh, vilka fina krukor Du har på ditt bord. Men vika sitter under bordet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fyra lösa ben från en gammal gjutjärnskamin, hittade på skroten!
   Jag tycker de är jättehärliga, men min mamma tycker de är hemska, hihi!

   Radera
 4. Så himla fint! Jag håller med dig, att bara få dona och fixa utomhus är det bästa som finns!
  Men idag går jag inte ut, regn, rusk och iskalla vindar...jag intar soffhörnet istället och vilar mig i form :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 5. Åh man får verkligen vårkänsla av ditt utepyssel! Jättefint alltihop! Här har varit lite sol mellan varven de senaste dagarna men ganska kallt, det är nog längre till riktig vår här. Vågar inte ställa ut något här än men ska ta tag i att köpa och så lite fröer, det börjar bli hög tid för vissa sorter.
  Kram/Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!