onsdag 1 mars 2017

Jag skulle bara slinka inom...

I samband med storhandling i närmsta stad idag, så passade jag på att slinka inom en av de stora blomsterkedjorna. Tanken var att köpa lite vårlökar i kruka att sätta på utebordet och kanske ett par nya krukväxter. Golvstora plantor ingick inte i planen, men jag kunde inte motstå att köpa en stor guldpalm till extremt förmånligt pris. Den hamnade i röda rummet när jag kom hem, där jag låtsas att det är en sådan där gammeldags förmakspalm, hihi!


Jag var sugen på att få in lite färg i hallen innanför glasverandan (som fortfarande går under namnet "biblioteket" här hemma, trots att vi numera har mycket bättre bokförvaring i röda rummet) och hittade en rosenkalla i läcker knallrosa färg. Var inte det en härlig stilbrytare, så säg? 


På uteavdelningen fanns det en hörna med "begagnade" krukor, alltså sådana som de säkert har använt till skyltning. Där stod två rostiga plåtkrukor, som nästan ser ut som gjutjärnsurnor. Den ursprungliga priset hade visst varit 399 kronor styck, men jag fick båda för 99 kronor. Det kan man väl kalla ett kap! Jag fick visst lite fågelbajs på köpet, men det kan man ju stå ut med, hihi!


Som ni ser på bilden behöver utebordet verkligen städas; jag har fortfarande både höst- och julsaker kvar där. Eftersom det regnade när jag kom hem får vårlökarna får stå på glasverandan och vänta så länge. Det får bli ett projekt för en annan dag, helt enkelt.

2 kommentarer:

 1. Visst känns det skönt att få in lite växter, hemmet blir lite mer levande. Kämpar för att hålla liv i mina växter jag köpt efter nyår, hoppas de blir glada för ljuset, mina ogröna fingrar ger inte så mycket hjälp.
  Härliga plåtkrukor du fick tag i, du är bra på att hitta saker!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Så snyggt alltihop!
  Skorpan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!